Fredag 9. april ble det kjent at prins Philip av Storbritannia hadde gått bort. Han ble 99 år gammel.

Siden dødsfallet har det vært landesorg i Storbritannia, og det har også kommet detaljer om prinsens begravelse. Den finner sted i St. George's Chapel førstkommende lørdag klokken 16.00 norsk tid, og kun nærmeste familie vil være til stede under seremonien – som skal sendes direkte på TV.

Les også: Storbritannias prins Philip er død

I forbindelse med dødsfallet har prins Harry (36) reist fra USA for å delta i bestefarens begravelse. Hans kone, hertuginne Meghan (39), har derimot blitt hjemme. Forrige uke sa en talsperson for kongehuset, ifølge People, at hertuginnen har blitt frarådet å reise ettersom hun er gravid.

Flere kilder hevder imidlertid at årsaken til at hun uteblir fra begravelsen er en helt annen.

– Trenger ikke være der

Ifølge britiske Daily Mail ønsker ikke 39-åringen å skape noe mer oppstyr enn nødvendig rundt begravelsen.

– Hun vil ikke være i sentrum av oppmerksomheten, sier kilden, og legger til at Meghan og den avdøde prinsen hadde et «spesielt bånd» – og at hun var veldig glad i prins Philip.

Kilden sier også at den britiske kongefamilien støtter avgjørelsen om å ikke reise når hun er gravid i sjette måned.

I tillegg skal hertuginnen ha oppfordret ektemannen til å pleie forholdet til familien på egen hånd.

– Dette er en mulighet for Harry å pleie forholdet til broren og faren sin. Hun trenger ikke være der, sier kilden til avisen.

Ifølge kilden skal Meghan ha sagt at dette er en tid der familie bør komme sammen, legge forskjellene sine til side og stå sammen som en. Dette skal ha vært prins Philips ønske, og Meghan ønsker å «tilgi og gå videre», ifølge kilden.

Les også: Flertallet av briter vil fjerne de kongelige titlene til Harry og Meghan

Første møte etter sjokk-intervju

Prins Harry landet i London nå i helgen, og dette er første gang han er tilbake etter at han og kona valgte å forlate det britiske kongehuset. Det er også første gang han ser familien etter det mye omtalte Oprah-intervjuet han og kona gjorde.

I intervjuet hintet hertugparet om at de opplevde rasisme innad i kongehuset, og Meghan uttalte også at hun ble ignorert da hun prøvde å be om hjelp for mentale problemer.

Les også: Kongelige bryllup går ikke alltid knirkefritt for seg. Her er de største skandalene

Intervjuet deres skapte overskrifter verden over, og også den britiske kongefamilien valgte å kommentere påstandene.

Kongefamilien uttaler seg svært sjelden om private temaer, men delte følgende uttalelse på vegne av dronningen:

– Hele familien er lei seg over å høre det fulle omfanget av hvor vanskelig de siste årene har vært for Harry og Meghan, het det i uttalelsen, der det videre ble skrevet at de ville ta anklagene på alvor og ta diskusjonen innad i kongefamilien.