Hertuginne Meghans (41) halvsøsken, Samantha Markle (58) og Thomas Markle Jr. (56), kan trygt sies å ikke være imponert over Netflix-dokumentaren «Harry & Meghan».

De første episodene av Meghan og prins Harrys (38) nye dokumentarserie ble sluppet på strømmetjenesten torsdag forrige uke, og har allerede skapt flere overskrifter. Meghans søsken reagerer spesielt på hvordan familien deres – i hovedsak faren, Thomas Markle (78) – blir fremstilt i serien.

Les også: Kongehuseksperter advarer: – Harrys sinne har bygget seg opp

– Det er forferdelig. Dokumentaren er feil på så mange nivåer. Det er virkelig forstyrrende. Å si at hun ikke har en familie og at hun ikke har en far, det er latterlig, uttaler Thomas Markle Jr. i Piers Morgans (57) talkshow, «Talk TV».

Det er episode tre av «Harry & Meghan» som tar for seg forholdet mellom Meghan og faren og hvordan det forverret seg da han blant annet stilte opp på betalte paparazzibilder.

– Selvfølgelig, det er utrolig trist det som skjedde. Hun (Meghan) hadde en far før dette, og nå har hun ikke det. Og jeg forårsaket det, for hvis ikke Meghan var med meg, ville faren hennes fortsatt vært faren hennes, sier Harry i serien.

Lager egen dokumentar

I serien forklarer Meghan og Harry hvordan de prøvde å kontakte faren hennes for å høre hans side av saken, men ble møtt med stillhet. 41-åringens far skulle i utgangspunktet delta i bryllupet deres i mai 2019, men fikk et hjerteinfarkt få dager før vielsen og uteble fra feiringen.

Meghans bror reagerer på at de aldri fikk noe beskjed om hvordan de skulle takle den økte oppmerksomheten etter at forholdet til prinsen ble offentlig kjent – og mener dette bidro til å gjøre hele situasjonen vanskeligere for alle parter.

– Ingen av oss fikk råd om eller hjelp med paparazziene, og det har skapt mange problemer, sier han.

Les også: Hylles med pris i USA, stemples som «svindlere»

– Ingen tok kontakt. Jeg prøvde, men fikk beskjed om at jeg var fjern familie og at hun ikke kjenner oss. Det er veldig rart hvordan hun feiet hele familien under teppet som om vi ikke eksisterer, for så å lyve om at hun ikke har familien hun alltid har ønsket seg. Vi har alltid vært her, legger broren til.

Som følge av Netflix-dokumentaren har Thomas Markle Jr. begynt å jobbe med sin egen serie. Den kommer ut i løpet av 2023, og vil ifølge 56-åringen fortelle en helt annen historie.

– Gjorde ingenting

Heller ikke hertuginnens halvsøster, Samantha Markle, er særlig fornøyd med dokumentarserien. Hun sa nylig til GB News at hun ikke vil at faren skal se den, ifølge Fox News.

– Han har vært gjennom så mye. To hjerteinfarkt og et slag, og det var Meghan som startet det. Hun så det, og gjorde ingenting. Så at Harry sier dette, er uhyggelig, sa Samantha.

Les også: Kongens julekort skjuler flere dronninghyllester

Meghans halvsøster hevder også at datteren hennes, Ashleigh Hale (37), er «manipulert». Meghan har i mange år hatt et nært forhold til niesen sin, som for øvrig vokste opp hos besteforeldrene sine og siden også ble adoptert av dem.

Ettersom Samantha ikke ble invitert i bryllupet i 2018, skal Meghan og Harry ha blitt rådet til å heller ikke invitere datteren hennes, påstår hertugparet i dokumentarserien sin.

Samantha Markle hevder på sin side at Meghan selv valgte å ikke invitere niesen.

– Ashleigh ble løyet til. Jeg føler at Meghan har manipulert datteren min, det er veldig trist, sa hun i GB News-intervjuet.