I torsdagens episode av podkasten «Sophie og Fetisha» blir den omstridte saken om Bernt Hulsker (45) et diskusjonstema mellom Fetisha Williams (28) og Sophie Elise Isachsen (27).

Williams tar blant annet til tårene da hun snakker om hva dørvakten på utestedet Syng Mer opplevde i mars, da hendelsen fant sted. Ifølge 28-åringen er det dørvakten ble utsatt for av Hulsker så alvorlig at hun ikke kan forstå at aktor ikke krevde mer enn 24 dager betinget fengsel den gang.

Les også: Bernt Hulsker erkjenner å ha kalt dørvakt «n****»: – Det er utilgivelig

Torsdag formiddag, etter at podkastepisoden ble publisert, kom dommen til Hulsker. Han ble dømt til 18 dagers betinget fengsel, og Williams synes straffen er for mild.

Burde vært strengere straff

Ifølge Williams blir hun selv utsatt for rasisme hver eneste dag, og hun har stor sympati overfor dørvakten som ble kalt for «jævla n****» av Hulsker. De hatefulle ytringene som Hulsker nå er blitt dømt for mener Williams er viktig at blir slått hardt ned på.

– Jeg synes 18 dager i fengsel for å kalle noen for «n****» er en god straff. Jeg synes at hatkriminalitet og alt som er knyttet til hatefulle ytringer og rasisme generelt burde slås hardere ned på, sier Williams til Nettavisen.

– Det setter spor, og det viser at det er en nulltoleranse, sier 28-åringen.

Les også: Bernt Hulsker dømt til 18 dagers betinget fengsel

Williams er nemlig lei av å se at slik oppførsel gang på gang tillates. I podkasten med Sophie Elise Isachsen reagerer Williams blant annet på at Hulsker selv ikke erkjente straffskyld, og at han selv mener at handlingene og ordene han brukte ikke var rasistisk motivert.

– Ikke bare tillates det, vi feier det også under teppet, sier hun i podkasten.

At Hulsker nå er blitt dømt mener Williams sender et viktig signal om at slik oppførsel ikke skal tolereres, likevel synes hun straffen burde vært noe strengere.

Hulsker ble dømt til å betale en bot på 15.000 kroner, samt sakskostnader på 5000 kroner til dørvakten.

Williams mener at dørvakten burde fått en høyere erstatningssum ettersom det Hulsker har påført han er grove, hatefulle ytringer.

Torsdag kveld er Williams til stede på premierefesten til Ylvis-brødrene sin nye TV-satsing, og nok en gang er hun krystallklar.

– Jeg har ingenting imot Bernt Hulsker. Det jeg er imot er selve forbrytelsen. Man burde dømmes ettersom, sier TV-profilen til Nettavisen.

Her utdyper Williams mer om hva hun mener om saken:


– Folk tror jeg ikke snakker norsk

I podkasten tar Williams til tårene når hun snakker om hva dørvakten kan ha følt på under det verbale angrepet til Hulsker i mars.

Realityprofilen er halvt afro-amerikansk og har selv opplevd hverdagsrasisme. Hun forteller til Nettavisen at det skjer på daglig basis.

Les også: Hardt ut mot Helly Hansen: – En reise i ydmykelse

– Jeg kan ikke telle på fingrene hvor mange ganger folk automatisk antar at jeg ikke kan snakke norsk og snakker engelsk med meg, også kommenterer de hvor bra norsken min er. Det er kanskje småting for noen, men det er passiv-aggressivt for meg, sier hun.

Ettersom hun sitter på mange lignende opplevelser som diskuteres i episoden, ville hun fortelle historien fra hennes side. Hun tror også at flere vil kjenne seg igjen i tematikken.

– Å snakke om Hulsker-saken synes jeg er viktig å gjøre fra et svart perspektiv, sier Williams.