«Menn som bruker sexleketøy er stusselig» er ukens påstand i livsstilspodcasten «Hun vs. han».

Programledere Kjersti Westeng og Adrian Møller Haugan har nemlig fått innsendt et spørsmål fra en lytter om hvorfor det er helt greit at damer har en vibrator liggende i nattbordskuffen, mens dersom en mann kjøper et sexleketøy til seg selv så er han en «raring».

– Som kvinne er det nesten et press om å ha en vibrator, hvis ikke er du selvstendig kvinne, sier Kjersti.

For menn er situasjonen helt annerledes, påpeker Adrian.

– Jeg tror faktisk at mange tenker på en ensom mann uten venner med en sexdukke når de tenker på sexleketøy for menn, sier den mannlige programlederen.

– Noen innspill jeg har fått er at dersom en man kjøper sexleketøy, betyr det at han ikke «får seg noe» andre steder. I tillegg er det kanskje noe med menns seksualitet som er litt «grisete», legger Adrian til lattermildt.

Hør debatten i ukas episode av Hun vs. han. Du kan også høre podcasten i Apple podcast eller Spotify. Følg dem på Instagram her.

Mens mange kvinner ofte prater høyt om at de har gått til innkjøp av hjelpemidler, er dette noe få menn snakker høyt om. Allikevel viser statistikken noe annet. Nylig utførte Nettavisen en landsrepresentativ sexundersøkelse. I den kom det frem at mange, både kvinner og menn, benytter seg av leketøy enten alene eller med partner.

Men at menn ikke kjøper sexleketøy, er helt feil skal man tro sexolog og presseansvarlig hos Nytelese.no, Maria Ebbestad, i et intervju. For hele 34 prosent av mennene i undersøkelsen forteller at de har benyttet seg av sexleketøy med partner eller alene.

– Leketøy for menn har hatt en kraftig oppsving. Både fordi det har kommet mye spennende, men også fordi det har blitt mer akseptabelt at også menn har leketøy som kan brukes både alene og sammen med partner. ArcWave er Womanizer til menn som stimulerer strengen på penis med samme trykkbølger som Womanizer. Dette er en helt ny type stimulering og produktet har virkelig slått an blant nordmenn, kunne Ebbestad fortelle.

Også Kondomeriet har lagt merke til at flere og flere norske menn handler leketøy til seg selv.

– Tidligere kunne vi se at mannen handlet mye til kvinnen eller til parforholdet, men ikke i like stor grad til seg selv. I 2020 så vi tydelig at mannen kom mer på banen og handlet i større grad til seg selv. Dagens mann er kvalitetsbevisst og vil ha et sexleketøy som er diskré og effektivt, sier Marthe Sørflaten hos kondemeriet.

Hør debatten i ukas episode av Hun vs. han. Du kan også høre podcasten i Apple podcast eller Spotify. Følg dem på Instagram her.