I Kristiansand kan folk fra og med torsdag få glede av den nye forestillingen i Kunsthallen: «Retten og vrangen».

I kunstforestillingen, som kunstnerne Sebastian Kjølaas og Siri Hjorth står bak, avbildes politikerne i en kunstform de kaller for «erotisk satire».

– Erotiske karikaturer er noe som har lange tradisjoner, for eksempel tilbake til den franske revolusjonen, sier kunstner Sebastian Kjølaas til Fædrelandsvennen som omtalte saken først.

Les mer: Flagg tilgriset med olje provoserer: - Fullt lovlig

Kunstprosjektet handler egentlig om bysentrum og kommunesammenslåingen. Kunstnerne mener det har en sammenheng med gruppesex som avbildes i kunstforestillingen.

«Reform er viktig for politikken, form er viktigere for erotikken. Politikk er offentlig, erotikk er privat, gruppesex er begge deler» står det på nettsiden til kunsthallen.

En gjeng med lokale politikere, inkludert tidligere ordfører Harald Furre (H) og kommunaldirektør Camilla Dunsæd er malet i en ringdans hvor alle er splitter nakne.

Kronprinsesse Mette-Marit er avbildet sammen med kunstneren Cornelius Jakhelln. Han er iført oppkneppet lederhosen hvorfra penis henger ut. Etter ham løper Mette-Marit hvor hun har løftet opp bunaden (se bilde øverst i saken).

Les også: Trengte storbeløp av staten: Inviterte til «spesiell kunstmiddag»

Penetrert med Jesus-statue

Blivakker.no-gründeren Einar Øgrey Brandsdal, som er en kontroversiell person i Kristiansand, er også en del av kunstforestillingen. Han er personlig kristen, og foreslo for noen år siden å reise en stor statue av Jesus i Kristiansand.

Nå har de malt statue av Jesus, men sannsynligvis ikke på måten Brandsdal ønsket seg.

For en del av forestillingen er han avbildet på en sparkesykkel hvor han racer avgårde med en statue av Jesus i anus, mens han gliser litt falskt. Han er også splitter naken, og har på seg et smykke rundt halsen.

– Jeg kunne ikke annet enn å le, sier Brandsdal til Nettavisen når vi spør han om bildet.

Les mer: Kunstner ruller gigantisk koronaball i borgertog i Kristiansand

– Jeg skjønner ingenting. Jeg viste bildet til min kone i går, og da lo jeg bare. Det har nok noe å gjøre med at jeg foreslo å bygge en stor statue av Jesus i Kristiansand for noen år tilbake. Det ble mye ståhei, sier han og ler.

– Har dette noe med kommunesammenslåing å gjøre?

– Er det det kunstutstillingen handler om? Da faller jeg ut. Jeg vet ikke hva dette budskapet skal være. Jeg bare ler. Jeg håper virkelig det er noen private som har tatt regningen, for ellers er det pengesløseri, sier Brandsdal.