Bare 17 år gammel fikk Melodi Grand Prix-aktuelle Eline Thorp (29) sitt store gjennombrudd da hun i 2011 ble ukens Urørt på NRK P3. Siden fulgte flere store muligheter, og tre år senere kom stjerneskuddets debutalbum, «Mirror's Edge».

Thorp dro på turné med debutalbumet, men stresset og presset ble for mye. Etter turneen i 2014 tok hun en pause.

Les også: Røper dramatikk i MGP-kulissene: – Jeg måtte skrike etter smertestillende

Pausen skulle bare vare et halvt år, men ble lenger. Faktisk skulle det ta hele åtte år før Thorp gjorde comeback på scenen. Og ikke på hvilken som helst scene, på MGP-scenen.

– Jeg har i alle disse årene kjent på lengselen etter å stå på en scene og gjøre det som jeg har hatt så stor glede av tidligere. Jeg har hele tiden kjent at jeg ikke er ferdig, at jeg vil fortsette, men det har vært vanskelig å komme ut og gjøre det, forteller Thorp overfor Nettavisen før lørdagens finale.

– Godt å slippe den uroen

Thorp slet spesielt med sceneskrekk da hun var aktiv for åtte år siden. Den har hun nå jobbet mye med.

– Jeg har prøvd veldig mye forskjellig, men for min del har det i hovedsak handlet om å komme seg litt ut av komfortsonen og utfordre nervene. Så jeg har tatt imot de mulighetene som har kommet hvor jeg har fått teste meg litt.

Dette har blant annet vært mindre konserter og julebordoppdrag, før hun gikk videre til det største – MGP.

– Og mitt største mål under delfinalen var å ha en fin opplevelse med å stå på scenen, og det å gå videre turte jeg nesten ikke se for meg. Så det var veldig stas da de ropte opp navnet mitt og jeg gikk videre til finalen, sier 29-åringen.

Hun legger imidlertid ikke skjul på at hun fortsatt må jobbe med nervene.

– Jeg tok jo en pause på grunn av sceneskrekken, så ble den pausen veldig lang. Og det var godt å slippe den uroen jeg hadde kjent på. Så det er definitivt fortsatt en kneik jeg må over, også under finalen, men det gikk overraskende bra under delfinalen. Da var fokuset å kose seg, og det klarte jeg.

Åpen for mer musikk

For Thorp har fokuset på det positive rundt opplevelsen ved å stå på en scene hjulpet på skrekken. Det er også hennes beste råd til andre som sliter litt med sceneskrekk og nerver.

– Hovedfokuset mitt er å ha en god opplevelse. Og hvis man ikke klarer å kose seg, så må man kanskje spørre seg selv om det er verdt det. For min del har det funket veldig bra å slappe av, finne en ro og tenke at jeg gjør dette fordi jeg kan det. Og stole på det. For jeg vet at når det er gøy så er det innmari gøy – og den følelsen og opplevelsen gjør det lettere.

Om 29-åringen kommer til å bli mer synlig i musikkbildet igjen i tiden etter MGP, gjenstår å se.

– Jeg tar en ting av gangen. Nå er jeg helt inne i denne opplevelsen, så får vi se hva det blir til etter hvert. Men jeg kjenner veldig på at det har gitt mersmak å stå på scenen igjen, og det vil jeg fortsette med, sier Thorp til Nettavisen.

Under lørdagens finale kan hun love et bra show.

– Jeg vil bidra med mye energi og god stemning. Også er jeg veldig glad for at jeg har med meg band, for det gir en ekstra energi til enhver konsertopplevelse, sier 29-åringen fornøyd.