Gå til sidens hovedinnhold

Mia Hundvin er ute av «71 grader nord»: – Det ble nesten en kvinnekamp, selv om det ikke skulle være det

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»

Mia Hundvin ble «nyforelsket i Norge» av å være med på 71 grader nord.

Tidligere håndballspiller Mia Hundvin måtte se seg slått av programleder Jon Almaas i kveldens episode av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

Dermed etterlater hun seg et rent mannelag til semifinalen.

Med Hundvind ute av konkurransen, står det fire deltakere igjen: Jon Almaas, tidligere ishockeyspiller Eirik Follestad, artist og programleder Atle Pettersen og tidligere langrennsutøver Øystein Pettersen.

LES OGSÅ: Tårevåt «71 grader nord»-exit: - Jeg følte meg ikke ferdig

Gjengen har vært på tur sammen i godt over en måned, og det blir stadig vanskeligere å skulle ta farvel når noen ryker ut. Da tårene begynte å renne nedover kinnene på Øystein Pettersen, greide ikke Hundvin å holde igjen gråten selv.

– Det går ikke an! Nå må jeg ta meg sammen! Jeg kan ikke se på Øystein, det klarer jeg ikke, sa Hundvin, mens tårene rant.

Se hele klippet øverst i saken!

– Jeg ble skrullete

Hundvin tøyser raskt bort tårene, gir alle en god klem og forlater gjengen.

– Dette kommer jeg til å få høre hjemme, altså, sier Hundvin og ler.

Når hun ser tilbake på øyeblikket, må hun le igjen.

– Jeg er ikke redd for å vise følelser, egentlig, men dette har vi jo liksom sett på TV før. Det er typisk at deltakerne i slike programmer blir bestevenner, men så lever man jo egentlig ikke helt i den virkelige verdenen, sier Hundvin til Nettavisen.

Hun legger til:

– Men man ender virkelig opp med å bry seg om de menneskene man har vært sammen med, og ikke bare deltakerne, men også crewet. Hver dag i en måned har de gjort absolutt alt for at vi skal ha det bra.

Les også

Her koker det over for Erik Follestad: - Det var totalt meningsløst

Én måned med god stemning på tur, var altså nok til at begeret rant over for den tidligere håndballspilleren.

– Ja, opplegget innhentet meg til slutt, så jeg ble skrullete, jeg også.

Hundvin ler, og skynder seg å legge til:

– Men jeg skammer meg ikke over det! Det er større enn man tror, samtidig som det å eventuelt skulle vinne «71 grader nord» på ingen måte kan sammenlignes med å vinne i håndball.

– En kvinnekamp

Det er altså kun menn igjen i semifinalen i årets kjendisversjon av «71 grader nord», og Hundvin sier selv at de gjenværende deltakerne var fysisk sterkere enn henne.

– Det ble jo nesten en kvinnekamp for meg, selv om det egentlig ikke skulle være det, sier Hundvin.

– Tror du det er vanskeligere for kvinner å vinne 71 grader nord enn for menn?

– Tja, de forsøker jo å legge til rette for de fysiske forskjellene under konkurransene, men det er jo klart flest menn som har vunnet sånn totalt sett, så litt vanskeligere er det kanskje.

LES OGSÅ: Stor dramatikk etter skrekkscener

Under lagkonkurransene ser vi ofte at de mannlige deltakerne bærer tyngre og gjør sitt for å jevne ut forskjellene. Hundvin, som er vant til å bære sekken sin selv, måtte lære seg å legge vekk stoltheten.

– I en lagkonkurranse må du gjøre det som er best for laget, og det innebærer å tåle akkurat det med å ikke være best. Det er helt greit, sier Hundvin, og avslutter:

– Men mentalt er vi like sterke! Og det er viktig det også.

Kommentarer til denne saken