Gå til sidens hovedinnhold

Michael Andreassen er tørrlagt alkoholiker: Her vet han ikke at han får alkohol

– Min umiddelbare reaksjon er at jeg får panikk, forteller P4-programlederen.

Denne uken er det P4-programleder Michael Andreassen som er kjøkkensjef og skal holde kustus på kjendisene i «Camp Kulinaris».

Det viser seg å være lettere sagt enn gjort, men den meritterte P4-programlederen forsøker så godt han kan.

Etter at Anna Anka har møtt opp, for så å melde avbud på grunn av forkjølelse og en tabbe som har fått sjømaten til å smake kjøtt, ser det hele ut til å gå mer harmonisk for seg.

Så skal Erlend Elias få prøvesmakt sin rett, en tiramisu, hos kjøkkensjefen. Det er da det hele går så forferdelig galt.

Se den ubehagelige hendelsen i videoen øverst i saken!

Fikk panikk

Michael Andreassen smaker på desserten, og kommenterer at det er noe med den, uten at han kan sette fingeren på hva.

Da Nettavisen snakker med han husker han godt den litt spesielle episoden som utspant seg.

– Jeg skulle bare smake på noe mat, så jeg tenkte ikke mer over det, men så kjenner jeg i et øyeblikk at jeg har alkoholsmak i munnen. Da er min umiddelbare reaksjon at jeg får panikk i fire sekunder, forteller Michael Andreassen til Nettavisen.

Det viser seg nemlig at Erlend Elias har glemt å koke likøren som han har tatt i oppskriften. Michael Andreassen har lenge vært åpen om at han er alkoholiker, men at han har vært tørrlagt i over åtte år.

– Når jeg er helt uforberedt sånn som der, så raser det veldig mange tanker gjennom hodet mitt på en gang. Så går det over. Det gjør ikke noe mer med meg enn det, jeg er ikke så skjør at jeg røk på en Tiramisu, humrer han.

– Dårlig gjort mot ham

Andreassen mener dog at opptrinnet er klippet sammen på en måte som gjør at Erlend Elias fremstår som han har gjort dette med vilje, fordi det tilsynelatende virker som at Erlend Elias bare ler av det som skjer.

– Sånn de hadde klippet inn den latteren til Erlend Elias var nesten dårlig gjort mot ham, mener Andreassen.

Michael Andreassen avfeier fullstendig at dette kan ha blitt gjort med vilje.

– Jeg kjenner han godt fra før og han vet godt hvordan jeg er. Jeg hadde aldri mistenkt han for å gjøre det med vilje, sånt gjør man bare ikke og jeg ville aldri mistenkt han for å gjøre det.

Les også: Sophie Elise, Kristin Gjelsvik og Isabel Raad skygget unna Fredrik Solvangs spørsmål om inntekt: Her er fasiten

Innrømmer løgn

Erlend Elias ler av opptrinnet da Nettavisen snakker med ham om det som hendte og innrømmer en løgn han ikke har fortalt før nå.

– Sannheten er at jeg kokte den. Jeg tok bare i ganske mye, men den er ganske sterk den smaken, men alkoholen var fordunstet, hevder Erlend Elias til Nettavisen.

– Jeg skulle få Michael til å smake og si «haha, lurte deg» og så si at jeg tulla, for at vi skulle ha det morsomt, men så ble det så fort alvorlig og da tenkte jeg at de ikke ville tro meg uansett.

At han blir fremstilt som en syndebukk, tenker han ikke nevneverdig over.

– Jeg blir fremstilt som jeg blir i alle realityprogrammer, som en lat, doven, røykende, tjukk aggresiv, liten lemmen, så det begynner jeg å bli vant til, ler han.

Likevel innrømmer han at han gjerne har litt drama rundt seg.

– Det blir selvsagt mye drama og man lever i en liten boble, og jeg er ikke så flink til å svelge kameler. Av og til skulle jeg ønske at jeg klarte å la det gå, men de gangene jeg tar en timeout så blir jeg fremstilt som lat, så det blir feil uansett hva jeg gjør, sier Erlend Elias.

Les også: Anna Anka raser mot TV3: – Ble forskjellsbehandlet

Anna Anka forlot etter ordre fra Michael

For kjøkkensjef Michael Andreassen ble det en heftig uke i kjøkkentjenestens ærend.

– Det var jo greit med kaos da og utfordrende å få folk til å fungere sammen, i hvert fall når det var et par stykk som ikke var der så mye. De andre sto skikkelig på for å få det til, uten dem hadde det ikke vært mulig.

Blant annet fikk han testet tålmodigheten godt med Hollywood-fruen Anna Anka.

– Med Anna var det så opp og ned, der kunne jeg ikke stole på det hun sa, for det kunne gå ti minutter, så mente hun noe annet og da hadde det raknet allikevel.

Løsningen ble å velge hvilke kamper han skulle ta.

– Med Anna spesielt var det ikke noe poeng i å krangle, men jeg kunne kranglet for å få ut min egen frustrasjon, for selv om jeg ikke farer opp og blir forbanna kjenner jeg på sterke følelser inne i meg for det.

Det ble spesielt hett rundt ørene da Anna ønsket å lage desserten sammen med Erlend Elias, men Michael ønsket å gi henne en annen oppgave, fordi han fryktet at de to ikke ville være særlig effektive i hverandres selskap. Da endte Anna opp med å reise hjem fordi hun mente hun var forkjølet.

– Det viste seg at det var en god løsning at hun dro hjem, for da fikk hun slappet av litt og endte med å komme tilbake. Da var målet nådd, og da får jeg heller leve med at vi er litt forskjellige.

Kommentarer til denne saken