Etter en nervepirrende finale på «Camp Kulinaris» onsdag kveld ble det til slutt avgjort at radioprofil Michael Andreassen (48) er årets vinner av det populære TV-programmet.

I finalen møtte Andreassen den svenske foretningsmannen Runar Søgaard (52).

Les også: Aurora Gude røk ut rett før finalen og etterlot seg en kraftig beskjed til finalisten

Finaleoppgaven gikk ut på å servere en treretters meny til de tidligere deltakerne og ekspertdommerne bestående av blant andre programleder og mesterkokk Kjartan Skjelde og tidligere «Camp Kulinaris»-vinner Terje Sporsem.

Serveringen gjennom finalen var svært jevn, og det var de små detaljene som gjorde at Andreassen stakk av med seieren.

Trodde ikke på seier

Til Nettavisen legger ikke Andreassen skjul på at seieren smakte godt.

- Jeg hadde ikke regnet med at jeg skulle vinne «Camp Kulinaris» da jeg takket ja til å bli med, men samtidig blir jeg aldri med på noe hvis jeg ikke har lyst til å vinne, sier Andreassen til Nettavisen.

Han mener fokuset om å vinne hele konkurransen borte ettersom det ifølge ham var en del tilfeldigheter som gjorde om man røk ut eller ikke.

- Jeg forsøkte egentlig bare å ikke ryke ut, så det var utrolig kult å faktisk vinne, sier han.

Les også: Michael Andreassen er tørrlagt alkoholiker: Her vet han ikke at han får alkohol

Drømmefinale

Andreassen legger ikke skjul på det var Søgaard han så for seg at han skulle møte i en eventuel finale.

Gjennom «Camp Kulinaris» har Andreassen vært mer enn bare en gang oppgitt over den svenske forretningsmannen. Etter deltakelsen i «Camp Kulinaris» å dømme er Søgaard både klumsete og til tider svært forvirret.

- Samtidig så fikk han det jo alltid til. Han havnet i finaleuka og finalen, selv om det kunne vært hvem som helst egentlig, ler Andreassen før han fortsetter:

- Jeg var veldig glad for at det ble Runar. Det ble en drømmefinale. Begge var veldig motiverte for å vinne, og da er det gøy å møtes i en finale. Og selv om han ble født i Norge, så er det jo alltid gøy å slå Sverige.

Runar Sørgaard innrømmer overfor Nettavisen at han ikke like å tape.

– Det er klart at det var kjipt å ikke vinne, men Michael var en svært verdig vinner. Vi ble gode venner gjennom serien, så selv om jeg hater å tape, synes jeg det var kult at det var han som vant, sier Sørgaard.

Det er derimot ikke en strategi han har tenkt å fortsette med.

– De eneste jeg leve med å tape for er mine sønner i brettspill og Michael Andreassen i Camp Kulinaris, sier den matglade forretningsmannen.

Les også: Sofie Frøysaa fikk OCD-anfall på «Camp Kulinaris»: - Jeg mistet det fullstendig

Blitt mesterkokk

Selv om man kanskje skulle tro at en kunne bli litt lei matlaging etter å ha stått på et kjøkken flere uker i strekk, var det ikke slik for Andreassen.

Det første radioprofilen gjorde etter at han tok med seg seieren hjem til familien, var å lage hele treretteren han hadde laget i finalen til familien sin.

- Jeg var skikkelig gira på å lage mer mat når jeg kom hjem, og har fortsatt ikke stoppet med det, forteller Andreassen.

Da 48-åringen gjestet Nettavisen sin podkast SCHENDIS kunne han røpe at han nylig har kjøpt seg et nytt hus og flyttet sammen med kjæresten sin.

I det nye huset har Andreassen fortsatt den store matgleden han fant på «Camp Kulinaris», og serverer gjerne avanserte middager til familien:

- Siden deltakelsen har jeg også utvidet reportoaret mitt litt mer. Nå er det på en måte blitt sånn at det å hive sammen en tomatsalsa fra bunnen av ikke er noe «Big Deal» lenger. Jeg lager stadig mat fra bunnen av nå. Det smaker jo så mye bedre, sier han opprømt.

Her hele podkast-episoden med Michael Andreassen her: