Mike Tyson tilbød dyrehage-ansatt 200.000 kroner for å få slåss med gorilla

HINSIDES DYREHISTORIE: Det var en gang Mike Tyson ønsket å slåss med en gorilla.

HINSIDES DYREHISTORIE: Det var en gang Mike Tyson ønsket å slåss med en gorilla. Foto: Jason Lee (REUTERS)

Den tidligere bokseren snakker ut om den gangen han ønsket å slåss mot en gorilla.

18.02.19 12:47

Mike Tyson regnes av mange som en av tidenes beste tungvektsboksere. Han er fortsatt tidenes yngste tungvektsmester i boksing, da han vant tittelen i 1986 som 20-åring.

Den hardtslående «sluggeren» knocket ut mange av sine motstandere i sin storhetstid, og en dag ville han teste sine ferdigheter mot andre skapninger enn bare mennesker.

Les også: Tyson overrasket Brækhus med norsk historiekunnskap

På slutten av 80-tallet besøkte han en dyrehage i New York, sammen med sin daværende kone Robin Givens. Da så han en gorilla og ble ivrig.

- Jeg så en gorilla som mobbet de andre gorillaene. Jeg tilbød en ansatt 10.000 dollar for å åpne buret, slik at jeg kunne denge løs på gorillaen! Men den ansatte nektet, forteller Tyson til den engelske avisen The Sun.

10.000 dollar i 1988 tilsvarer om lag 200.000 kroner etter dagens valuta og justert for inflasjon.

TUNGVEKTER: En voksen gorilla kan veie 165 kg. Her er en såkalt «silverback» fotografert i en dyrehage i San Francisco.  Foto: Brocken Inaglory (Wikimedia Commons CC 3.0)

En gorilla veier mellom 140 og 165 kilo, ifølge Wikipedia, så det spørs om bokserens kraft i nevene ville ha sendt gorillaen i søvne.

I dag driver 52-åringen med helt andre ting enn boksing. Han eier en marihuana-plantasje i California, og har store planer om å slå godt fra seg i den voksende marihuana-industrien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Livsstil

Annonsebilag