Se klipp øverst i saken!

Sist vi så Miley Cyrus i latex befestet hun for alvor fenomenet twerking, mens hun stakk ut tunga og danset tett inntil Robin Thicke.

via GIPHY

Verden ble med andre ord slått av banen da duoen fremførte Blurred Lines på MTV Video Music Awards, men det var bare starten på en æra for den tidligere så uskyldige Disney-stjernen Miley Cyrus.

via GIPHY

I tiden som fulgte leverte stjernen kontroverser på løpende bånd, helt til Miley roet fullstendig ned og giftet seg med eks-forloveden.

Feminist-boost

Likevel har hun ikke glemt gamle kunster, for nå har Miley vært ute og viftet med tunga igjen, i den nyeste låta hennes «Mother's Daughter». Den påstås å være en skikkelig feminist-boost, noe som også er en hjertesak for Miley.

Med linjer som «hun har makten, se på henne, hun har makten. Ikke sløs med friheten min, jeg kom for å få meg noe» slår også denne låta hardt fra seg i velkjent Miley-stil.

Tirsdag ble musikkvideoen til låta sluppet, og her får vi se en frekk Miley i rød latexdrakt med vaginaformet dekor, akkompagnert av ulike kvinner i alle mulige former med mer eller mindre klær på seg.

Noen har påpekt at latex-drakten til forveksling er lik Britney Spears' drakt i «Oops!...I did it again», men da LA Times snakket med artisten om dette avviste hun at det var en kopi:

– Det var interessant å snu om på noen av kodene for det seksuelle antrekket, og faktisk endre det forbi det, til mer av en kampdrakt, forteller regissør Alexandre Moors til avisen.

Brystvorter og piercet keisersnitt

I tillegg til at Miley åler seg inntil en annen jente og flere seksuelle referanser, får vi blant annet se to brystvorter som gnis mot hverandre, et piercet keisersnitt og flere underliv.

Dette brytes opp av budskap som «Hver kvinne er en opptøye», «Feminist AF» (AF= as fuck, journ. anm.), «Min kropp mine regler» og «Ikke et objekt».

Med seg har Miley blant annet den transkjønnede modellen Aaron Philip og dragqueen Ashley Amazon. Også Tish Cyrus, Mileys mor og kona til countrysanger Billy Ray Cyrus, gjør en gjesteopptreden i videoen, uvanlig godt påkledd i en Chanel tweeddrakt.

Vekker reaksjoner

Ikke uventet har videoen allerede skapt stor blest og fått mange fans til å reagere, ifølge Fox News.

Fans kommenterte blant annet på Cyrus' instagram-side med «Dette fikk meg til å gråte på en måte jeg ikke klarer å forklare. Som en kvinne, betyr dette ALT». «Kvinner av alle slag, farger, seksualiteter, er henrykt over denne videoen. Det du har gjort er strålende. Takk for det. Jeg elsker deg.»

Noen mener at dette er en ny, samfunnsengasjert og voksen utgave av Miley.

Likevel er det flere som ikke er imponert over at Miley nok en gang tyr til sjokk-grep og unødvendig mye nakenhet for å få oppmerksomhet og blest.

«Jeg foretrakk helt ærlig 'Malibu'-låta og når du var enkel, ren og fokusert på ditt musikktalent. Hele dette opptrinnet for å få oppmerksomhet og sjokkverdi imponerer meg ikke», skriver en i kommentarfeltet til Miley.

Mens andre tar det skrittet lenger, og mener det Miley gjør er frastøtende.

Låta, som ble sluppet 11. juni, har etter musikkvideoslippet begynt å klatre på listene igjen, og fått nytt liv. Mange påpeker låtas renessanse og faktum at over 5 millioner hittil har sett videoen på YouTube.

Flere reagerer med humor på at de mistet munn og mæle av videoen.

Så nå gjenstår det bare å se om den sjokkerende Miley er tilbake for godt, og skal vi tippe er dette neppe det siste vi har sett av den engasjerte artisten.