Nettbutikken til influenserne Isabel Raad (27) og Pierre Louis (27) – Trendy Things – har ikke gått ubemerket hen.

Blant annet har influenserduoen fått kritikk for at produktene, som består av alt fra smykker til mobiltilbehør og solbriller, selges på andre, internasjonale nettsteder til en mye billigere penge. Dette er påstander både Raad og makkeren tidligere har nektet å svare på overfor Nettavisen.

Les også: Isabel Raad får kritikk for ny nettbutikk: Beskyldes for å mangedoble prisen for varer

Overfor Dagbladet har de heller ikke ønsket å svare på spørsmål om smykkene som selges inneholder tungmetaller eller andre helse- eller miljøskadelige stoffer, og nå har Miljødirektoratet avdekket flere avvik etter et produkttilsyn.

Det skriver Dagbladet tirsdag.

Flere avvik

Ifølge Dagbladet fant tilsynet sted 25. november, der Miljødirektoratet blant annet kom frem til at virksomheten mangler internkontroll. Dette er noe de ser alvorlig på.

«Internkontrollen skal sikre at virksomheten kjenner til regelverket som gjelder og at det er etablert rutiner som sikre at produkter som settes på det norske markedet er i samsvar med regelverket», heter det ifølge avisen i den nye rapporten.

I rapporten står det også at Isabel Raad AS har «manglende kunnskap om regelverket for produktene de selger».

Les også: Isabel Raad nekter å svare pressen: – Kan ikke kneble mediene, sier presseekspert

I tillegg pålegger Miljødirektoratet selskapet om å gjennomføre undersøkelser om utlekking av nikkel i tre ulike ringer, og innhold av bly i led-striper. Nettbutikken skal også importere EE-produkter uten å være medlem av returselskap for disse, som skal håndteres som spesialavfall.

Miljødirektoratet ber om at avvikene rettes opp snarest, og at de sender en skriftlig tilbakemelding som viser at avvik er rettet innen 28. februar 2022.