Torsdag ble det norske folk servert den tredje og aller siste sesongen av NRK-suksessen «Exit». Tall Nettavisen har fått tilsendt fra NRK, viser at den populære TV-serien har hanket inn over én million seere, de første fire dagene.

Nærmere bestemt var det 1.082.000 nordmenn som har sett den første episoden av publikumsfavoritten. På samme tidspunkt i fjor, var det 1,16 millioner som hadde sett første episode i andre sesong.

Les også: Linni Meister så på «Exit» - fikk kneet ut av ledd

NRK er fornøyde med tallene, sier Medieanalytiker I NRK, Iacob Christian Prebensen

– Vi var veldig spente på tallene for årets sesong. Strømmemarkedet er tøft om dagen. Men med over en million seere på 1. episode i løpet av de første fire dagene, kan vi bare slå fast at Exit er Norges suverent mest populære dramaserie.

Redaktør i NRK Drama, Marianne Furevold-Boland, er veldig imponert.

– Det er helt fantastisk at over én million allerede har sett første episodene av Exit! Vi er stolte av serien og veldig imponert over den jobben og innsatsen regissør og manusforfatter Øystein Karlsen, teamet bak og de strålende skuespillerne har lagt ned i Exit.

– At så mange har valgt å se den, viser at det åpenbart er et stort engasjement og interesse for serien, sier Furevold-Boland.

Også 900.000 nordmenn har foreløpig sett den andre episoden av sesong tre, mens 713.000 har sett den tredje episoden. Tallene Nettavisen har fått innsyn i, gjelder for perioden 2. - 5. mars.

Sex, nakenhet og rus

Den tredje «Exit»-sesongen byr på sjokkerende scener. Serien består, i likhet med tidligere sesonger, både av sex, nakenhet, rus og ville scener.

De siste ukene har imidlertid et økende rusproblem blant spesielt unge vært et heftig diskutert tema både i sosiale og tradisjonelle medier. Nettavisen brukte derfor TV-seriens premierefest til å spørre skuespillerne bak TV-suksessen, om hva de tenker om at NRK-serien byr på rus i beste sendetid.

– Jeg tenker at hvis man ser på denne serien og tenker at dop er gøy, så har man sett en helt annen serie enn det vi har laget, påpekte Ine Marie Wilmann (38) – som spiller karakteren Celine – overfor Nettavisen på den røde løperen.

Les også: «Exit» serverer sex, rus og nakenhet til «hele» Norge: – Folk sier mye rart

Hun fikk støtte av «Exit»-kollega Pål Sverre Hagen (42):

– Vår oppgave som skuespillere er jo å skildre livene til disse folkene, og det er tydeligvis en del av deres liv, sa han.

– Folk sier mye rart

Tobias Santelmann (42), som spiller karakteren Henrik i «Exit», var også tydelig på at serien viser de ekstreme ytterpunktene i et bestemt miljø, noe han mener er tydelig.

42-åringen tror og mener serien bidrar til å vise at det ikke er et godt liv karakterene lever.

– Spesielt i denne sesongen er det tydelig at karakterene går gjennom noen greier som gjør at det blir tøffere og vanskeligere for dem å leve som de gjør, uttalte Santelmann.

– Og hvis noen på noe som helst måte har klart å misforstå og trodd at man glorifiserer noe når det gjelder den oppførselen som blir vist her, så tror jeg ikke det er noe tvil i denne sesongen om at det ikke er et godt liv, la han til.

Videre fortalte «Exit»-skuespilleren at han personlig har fått mange tilbakemeldinger på serien, men at han opplever at de fleste skjønner at det som vises er de ekstreme tilfellene.

– Folk sier mye rart. Både at livsstilen glorifiseres og andre ting, men jeg opplever at de fleste skjønner at det er flere sider her. At selv om man har det bra klokken halv ett natt til lørdag, våkner man fortsatt søndag og tenker at livet er tøft.