Gå til sidens hovedinnhold

Minecraft med oppsiktsvekkende nyhet - kan bli Norges nye Pokémon-feber

Minecraft Earth

Dette er blokkespillets svar på Pokémon Go. Lar deg ta med byggverkene dine ut i den virkelige verden.

Folkefavoritten Minecraft har fylt ti år, og som lovet benyttet Microsoft bursdgen til å komme med en spennende og ny annonsering for blokkespillet.

Folk som har fulgt med, har tidligere sett deler av spillet «Minecraft Earth» på Microsofts opptreden under E3 tidligere i år, men det var mye informasjon som ble tilbakeholdt den gang.

Det var for eksempel ikke så mange som fikk med seg hvor overraskende likt spillet er Pokémon Go, spillet som tok hele verden med storm sommeren 2016.

Minecraft Earth foregår ute i virkeligheten

I Minecraft Earth beveger nemlig spillerne seg ute i den virkelige verden, hvor de samler gjenstander, byggeklosser og forskjellige dyr. Disse gjenstandene kan deretter brukes til å bygge alle mulige slags byggverk, alene eller i samarbeid med venner.

I tillegg kan du finne ulike destinasjoner rundt omkring i den virkelige verden, som er markert med «eventyr». Dette er små huler og tårn du kan oppdage. Her vil du blant annet bekjempe fiender og snike deg forbi lava, og få en fin premie om du klarer det.

Om du derimot skulle dø, mister du alle sverd og andre ressurser du tok med deg inn på eventyret.

Byggverk du bygger ute i den virkelige verden vil også være mulig å oppdage for andre spillere.

Les også

The Outer Worlds: Spillet alle Fallout-fans har ventet på

Gratis å spille

Minecraft Earth er gratis å spille, og er allerede nå tilgjengelig på både Android og iOS. Det er riktigbok i en beta-testing, så visse bugs kan forekomme. Noen offisiell slippdato for spillet har ikke kommet ennå, men ifølge Microsoft er planen å rulle det ut i løpet av sommeren 2020.

Om du vil delta i beta-testingen sammen med hundretusener av andre spillere kan du registrere deg via spillets nettsider, men Microsoft påpeker at du er nødt til å være over 18 år.

Det er også viktig å gjøre oppmerksom på at selv om spillet er gratis å spille, er det visse betalingsfunksjoner inne i spillet, hvor du kan betale for å få ting til å gå raskere, få flere ressurser eller lignende.

Kommentarer til denne saken