Den første uken på Bøensætre gård i Aremark har ikke bare bydd på gårdsidyll for kjendisene, og søndag måtte den første deltakeren forlate gården, etter et svært kort opphold.

Det var til slutt Adam Ezzari (23) og Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (56) som måtte ut i årets første tvekamp – etter at storbonde Dorthe Skappel (59) valgte førstnevnte som førstekjempe tidligere denne uken. Ifølge Jakobsen skulle imidlertid kampen egentlig hatt et helt annet utgangspunkt.

– Det var klart at det skulle være en damekamp. Heine og Isak, som var hjelperne til Dorthe, hadde én oppgave, og det var å sørge for at det skulle bli damekamp. Og det fikk de til, før fem minutter før valget. Da ble det Adam som førstekjempe, og ikke Shabana, sier Jakobsen til Nettavisen.

Les også: Letter på sløret om «Farmen»-tilværelsen: – Det var utrolig belastende

I og med at det dermed ble en mannlig førstekjempe i stedet, endte altså Jakobsen brått i fare.

– Så da var det om å gjøre å finne en taktikk så Adam ikke skulle velge meg. Det sto mellom meg og Vebjørn, men Adam visste at hvis han valgte Vebjørn så ble det kunnskap, og da hadde han vært ferdig. Så da valgte han meg, sier han.

Undervurderte konkurrenten

Som andrekjempe fikk Jakobsen velge gren, og før tvekampen startet var han relativt sikker på at han kom til å gå seirende ut. Kampen ble imidlertid tyngre enn forventet.

Jakobsen ble nemlig helt overkjørt av konkurrenten i saging.

– Adam og jeg hadde bygd noe sammen den uken, og han hadde aldri vært borti noe liknende arbeid før. Så jeg vurderte det som at han ikke kom til å klare å vinne i saging.

– Men så hadde han sitt livs prestasjon, så jeg undervurderte nok Adam, erkjenner Jakobsen.

Les også: Kraftig seernedgang for TV 2s «Farmen kjendis»

Den tidligere fotballproffen trodde nemlig han skulle vinne overlegent over Ezzari i saging. Slik ble det derimot ikke, og Jakobsen ble dermed den første kjendisen som måtte forlate «Farmen kjendis». Og det legger han ikke skjul på at er kjipt.

– Det var en enorm nedtur. Jeg tror nesten ikke jeg har hatt en større nedtur i livet, sier han til Nettavisen.

Nekter å se episoden

56-åringen har fått forespørsel om å være med på «Farmen kjendis» i flere år, og takket omsider ja denne gangen.

Nettopp derfor var det ekstra surt å måtte reise hjem først.

– Jeg var psykisk innstilt på å være med, og innstilt på å være der i flere uker. Så ble jeg førstemann ut... Det kan sammenliknes med å skulle spille en stor kamp, så blir man benka, sier Jakobsen, som ikke har planer om å se episoden.

– Jeg skal ikke se på, og jeg skal slå av telefonen, ler han.

Les også: Oppvaskmøte i første episode av «Farmen kjendis»: – Jeg skulle ønske jeg klarte å holde tårene inne

I ettertid er 56-åringen usikker på om han kunne gjort noe annerledes og dermed fått et lenger gårdsopphold.

– Det er jo lett å være etterpåklok, men jeg mente virkelig at han ikke kunne sage. Så der tok jeg feil. Jeg kunne ha tatt et annet valg, og hadde øvd litt på øksekast, men jeg så for meg at det ble litt mer lotto. Så jeg kunne jo kanskje valgt noe annet – men der og da tok jeg det valget jeg trodde var riktig.

Ferdig med reality for godt

«Mini» Jakobsen har opp gjennom årene vært å se i en rekke ulike realityprogrammer.

Blant annet har han vært med på «Mesternes mester», «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis», «4-stjerners middag» og «Lipsync Battle». Og nå som han er ferdig med «Farmen kjendis» er han nok ferdig med reality for godt, forteller han.

– Dette er vel det siste realityprogrammet jeg er med på, sier 56-åringen til Nettavisen, og forklarer hvorfor:

– Jeg begynner å bli så gammel, at jeg egentlig har bestemt meg for å ikke bli med på ting der jeg har det fælt.

Nettopp derfor er også «Farmen kjendis»-tapet ekstra bittert.

– Det er kjedelig at det siste jeg var med på ender sånn. Men sånn er det, sier 56-åringen.