I fredagens episode av radioprogrammet «Misjonen» på P4 blir saken mot Atle Antonsen (53) et samtaleemnene mellom programleder Johan Golden (48) og Dag Sørås (44).

Innledningsvis forklarer Golden at kollegaen hans har «begått en alvorlig feil» og er «flau og lei seg», og derfor har viktigere ting å gjøre enn å sitte og «fjase» i studio med han.

Les også: Tar bladet fra munnen om kompisen i «Nytt på nytt»: – Noe gærent har jeg gjort

Derfor vil radioprogrammet ha flere vikarer i tiden fremover, og først ut er komikerkollega Dag Sørås.

– Har du vært på byen i det siste? spør Golden vikaren, med et tydelig stikk til Antonsen.

– Ja, jeg var faktisk på byen i går. Men det går bra, for jeg blir venstreekstrem i fylla, svarer Sørås humoristisk.

Tema i «Nytt på nytt»

I utgangspunktet er det Atle Antonsen som leder programmet sammen med Golden, men som følge av nylige hendelser har 53-åringen bedt om fritak fra radioprogrammet inntil videre. Tidligere denne uken ble det kjent at Antonsen er politianmeldt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd etter en hendelse på et utested i Oslo.

Les også: Ekspert med klar tale: – Kan ikke skylde på fylla

Atle Antonsen skal blant annet ha snakket engelsk til og skjelt ut samfunnsdebattant, poet og forfatter Sumaya Jirde Ali (24), samt oppført seg truende overfor henne og kommet med rasistiske utsagn. Det er Jirde Ali selv som har anmeldt Antonsen, og komikeren har gått ut og beklaget hendelsen.

Også i «Nytt på nytt» på NRK snakker Golden om Antonsens oppførsel mot Jirde Ali.

– Jeg vet at Atle ikke er rasist, men det han gjør her er 100 prosent rasistisk, er blant det han sier i fredagens sending.

Uavklart P4-fremtid

Som nevnt ba Antonsen selv om fritak fra radioprogrammet etter at Jirde Ali fortalte sin side av saken offentlig.

P4 fikk først kjennskap til saken samme dag.

– Vi har først i dag blitt kjent med denne saken via mediene, og det som beskrives er holdninger og oppførsel som er uakseptable og som vi som tar den sterkeste avstand fra, sa programredaktør i P4, Anders Opsahl til NRK tirsdag kveld.

Hva som skjer videre med tanke på Antonsen og «Misjonen» gjenstår å se.

– Det vil nå være naturlig å avvente statsadvokatens beslutning. Atle har inntil videre bedt om å bli fritatt fra å sende «Misjonen», og det er beslutning vi støtter ham i, sa Anders Opsahl om 53-åringens mulige i radiokanalen deres.