*Nettavisen* Livsstil.

Mistet lappen etter promillekjøring

Kurt Nilsen:

MISTER LAPPEN: Kurt Nilsen kjørte bil dagen derpå. Nå har han mistet lappen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Kan risikere gigantbot.

27.03.19 15:44

Artist Kurt Nilsen (40) ble stoppet i en promillekontroll dagen etter at han hadde drukket alkohol. Nå har han mistet lappen, skriver VG.

- Dette er dessverre en typisk dagen derpå-hendelse, hvor Kurt ble stoppet av politiet i nærheten av en golfbane og tatt i promillekontroll, sier Nilsens manager Jan Fredrik Karlsen til Nettavisen.

Ifølge Karlsen ble Nilsen stoppet av politiet ved Meland golfklubb utenfor Bergen 11. juli i fjor. I tiltalen, som VG sitter på, står det ingenting om hvor høy promille Nilsen skal ha hatt.

Ifølge Karlsen erkjente Kurt Nilsen alt på stedet.

- Det er en erfaring som aldri skulle skjedd. Kurt ble litt for ivrig til å sette seg i bilen dagen derpå for å spille golf. Det finnes ingen unnskyldning overhodet, for det er bare beklagelig og flaut, sier Karlsen til Nettavisen.

Saken er berammet til Bergen tingrett i løpet av uken, og avgjøres i en såkalt endommersak, skriver VG. I tillegg til å miste førerkortet i ett år, vil Nilsen få en bot.

Ifølge Bergensavisen kan Nilsen risikere å få en gigantbot. I promillesaker regnes boten normalt ut fra en halvannen månedslønn. Det kan dermed svi litt ekstra for musikeren som i 2017 omsatte for 12.8 millioner kroner.

Ifølge BA hadde Nilsen en skattbar inntekt på drøyt 5,7 millioner kroner, og kan dermed risikere en bot på nærmere 600 000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag