Da Solveig Kloppens mor, Bjørg, ble alvorlig kreftsyk midt under arbeidet med dokumentarserien «Det jeg ikke fikk sagt» bestemte de to seg for at de var villige til å vende kameraene mot seg selv. Det forteller Kloppen i et lengre intervju med TV 2 onsdag.

Serien om møter med folk som lever tett på døden, ble først satt på vent, men ble til slutt til en serie også om Kloppens egen historie.

I 2017 mistet hun både moren og søsteren i løpet av seks uker. Søsteren, som hadde vært svært viktig for Kloppen etter morens død tok sitt eget liv, 50 år gammel.

- Det er som om alt revner, og jeg husker bare at jeg hylte da beskjeden kom. Det var et skrik som kom helt fra det innerste. Selv om Kathrine i perioder hadde vært veldig deprimert, var jeg ikke forberedt på at dette kunne skje, sier Kloppen til TV 2.

Dokumentaren ble lagt på is, men etter hvert bestemte Kloppen seg for at hun også måtte fortelle dette. Nå viser hun en helt ny side av seg selv gjennom dokumentaren, som har premiere onsdag kveld.

- Jeg tenker det er fint, og det er godt at folk vet hva som har skjedd. Jeg legger ikke skjul på at det er kjempevanskelig, og jeg har dager som er utrolig tunge og bena er som blylodd. Men jeg prøver å overbevise meg selv og mine nærmeste om at dette er normalt i en unormal situasjon, sier programlederen til TV 2.