Denne uken ble «Skal vi danse: All star» nok en gang rammet av skade etter at proffdanser Nadya Khamitskaya (39) skadet foten under trening torsdag kveld.

Hun danser derfor ikke under lørdagens sending med dansepartner Nate Kahungu (25). Istendenfor var det tidligere «Skal vi danse»-proffdanser Mai Mentzoni (30) som steppet inn i hennes plass under lørdagens episode.

Det har vært tøft for danseparet at de ble rammet av en skade rett før innspurten av dansekonkurransen.

– Det har vært blandede følelser. Det har vært utrolig kjipt, jeg og Nadya har gledet oss veldig til å danse slowfox, sier Kahungu til Nettavisen og fortsetter:

– Samtidig har jeg vært veldig glad for at Mai har kommet inn og tatt dette på strak arm, og gjort at vi kan fullføre visjonen til meg og Nadya.

Klandrer seg selv

Som del av lørdagens sending skulle kjendisene gjennomføre danseduetter. Etter planen skulle Kahungu og Khamitskaya danse sammen med Aleksander Hetland (39) og Helene Spilling (26). Det fikk ikke Khamitskaya være med på.

Det gikk galt da Hetland og Khamitskaya øvde seg på et løft, og hun gikk rett i bakken og slo tåen sin kraftig. Danseren har heldigvis ikke fått påvist brudd, men enn så lenge avventer hun endelig svar fra en MR.

Les også: Forklarer den kryptiske kjærlighetskommentaren: – Skjedd mye

Ifølge proffdanseren er det ingen andre å skylde enn seg selv, og avkrefter at det var Hetlands feil. Hun understreker at han har heller ingen grunn til å ha dårlig samvittighet.

– Det er et veldig krevende løft, og det var jeg som pushet på å få til det, sier Khamitskaya til Nettavisen og legger til:

– Jeg har dårlig samvittighet for at jeg ødela for Nate og gruppa.

Til Nettavisen forteller Hetland at han har bearbeidet følgene fra løftet, og at han har prøvd å ikke bruke så mye energi på skyldfølelse.

– Jeg har virkelig prøvd å legge det bak meg, sier Hetland til Nettavisen.

Både han og Khamitskaya var klar over at det risikable løftet kunne gi alvorlige følger, og han legger ikke skjul på at det føltes veldig kjipt at hun endte opp med en skade som hindret henne i å danse.

Måtte ikke overbevises

Til tross for at proffdanseren ikke fikk dele dansegulvet med Kahungu lørdag kveld, er 39-åringen likevel fornøyd med at det er Mentzoni som har midlertidig fylt plassen hennes.

Men hun levner ingen tvil om at det har vært svært emosjonelt og.

– Det har vært veldig vanskelige dager. Både det å få til at Nate kan prestere på lørdag, samtidig som at jeg kjemper mot mine egne følelser, sier Khamitskaya.

Hun var på plass i publikumet lørdag kveld og fulgte spent med. Det «nye» danseparet levde opp til forventningene, og Khamitskaya er ikke noe annet enn stolt over Kahungu og Mentzonis opptreden.

Les også: Derfor takket de nei til «Skal vi danse»-comeback: – Angrer litt

Det er snart to år siden Mentzoni sist danset på parketten, men hun har aldri utelukket et aldri så lite comeback. 30-åringen jobber til vanlig som psykolog, men hun har fortsatt satt av tid til dansen.

– Det kjennes veldig godt å være tilbake. Det var en ære å bli spurt, sier Mentzoni til Nettavisen.

Mentzoni har i en årrekke vært proffdanser i «Skal vi danse», og hun har tidligere gått helt til topps med Andreas Wahl i 2020, og til andreplass med årets deltaker Cengiz Al (25) i 2017. Mentzoni har også danset med «Skal vi danse»-dommer Morten Hegseth.

Skadepreget sesong

Både proffdanserne og kjendisdeltakerne har virkelig fått kjenne intensiviteten på kroppen - noen mer enn andre. Denne sesongen har utvilsomt vært hardt preget av skader.

Allerede før premieren var Martine Lunde (26) i smerter. Etter et stygt fall slet hun med smerter i ribbeina som preget hele sesongen. Det ble også en annerledes første sesong for «Skal vi danse»-veteran Katrine Moholt (49). Hun overtok nemlig Lundes dansepartner, Tarjei Svalastog (23).

Det er fordi Egor Filipenko (34), var nødt til å trekke seg etter at han pådro seg prolaps i nakken.

Les også: Tar grep etter skademarerittet: – Blir vanskeligere for Jørgine

Skadene tok imidlertid ikke slutt der. Det har vært en tøff sesong proffdanser Santino Mirenna (28) ettersom skadene har kommet på løpende bånd.

Først ble han innlagt på sykehus før premieren, men ting ble ikke bedre da han fikk skulderen sin ut av ledd. Som følge av det måtte han stå over en sending.