(Melk & Honning): I Melk & Honnings spalte «Mitt skjønnhetsunivers» blir vi kjent med flere kjente norske fjes, og får høre deres beste skjønnhetstips! Sist ut er Maren Platou.

Hvem er du?

– Jeg heter Maren og er 28 år fra Bergen. Jeg er bosatt i Oslo og elsker livet akkurat som det er i dag! Jeg har jobbet fulltid som sykepleier i noen år samtidig som jeg har kombinert det med mye reising og livet som «influenser».

– Fra september blir det fullt fokus på skjønnhet, mote og livsstil, mens sykepleierrollen får hvilt seg litt på hyllen.

Les også: Maren Platous nye liv i Oslo etter bruddet med Kygo: – Aldri hatt det så bra før

Hva betyr skjønnhet for deg?

– Min oppfatning av skjønnhet har forandret seg med årene. Før var det viktig med plettfri- og solbrun hud året rundt. Nå er det selvsikkerhet som oser sexy skjønnhet etter min mening. Klart det hjelper med noen produkter og ansiktsbehandlinger, men man kommer langt med en rak rygg og et stort smil om munnen.

Hvilke produkter finner man i hudpleierutinen din?

– Jeg sverger til renseprodukter og masse fuktighet fra ZO Skin Health. Jeg er flink til å pleie huden på kveldstid, og bruker rundt 10 produkter før jeg hopper til køys. På morgenen derimot går det radig.

– Kaldt vann i ansiktet og fuktighet, så er jeg på vei ut døren omtrent før jeg har stått opp.

Fortell oss om tre favoritt-sminkeprodukter. Hvorfor digger du dem?

– Jeg kommer langt med litt concealer under øynene. Favoritten er Giorgio Armani Luminous Silk Concealer. Liker du foundation fra samme serien så lover jeg at du vil elske concealeren enda mer. Deretter børster jeg brynene og sminker de lett med Anastasia Brow Pen, og til slutt må jeg alltid ha blush for å gi litt friskt liv til ansiktet. MAC Fleur Power har jeg brukt i årevis – ingen over og ingen under!

Les også: Disse norske gummibjørnene har tatt verden med storm

Hva er ditt «holy grail»-produkt som alle burde ha?

– Liker man brow lamination-looken, så er en litt god gammeldags hårvoks nøkkelen til suksess. Jeg har kjøpt en børste til brynene og Got 2 Be Spiking Wax. Husk å dra fingeren over brynene og «trykk de på plass» etter applisering.

Hva er din signaturparfyme?

– Jeg har badet fullt av parfymer og kan aldri få nok. Jeg bytter på de ut ifra sesong og anledning.

– Akkurat i sommer har jeg forelsket meg i Tom Ford sin «Fleur de Portofino Aqua», sier Maren.

Gi oss ditt beste skjønnhetstips:

– Eyepads i kjøleskapet og en iskald flaske vann redder enhver (klein) morgen. Utenom dette: nok søvn og en god hårmaske som virker i timesvis. Favoritten min er Joico «Intense Hydrator».

Les også: Camila Cabello overrasker med ny sveis

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseendet?

– Jeg hadde en periode i tenårene hvor jeg brukte tannbleking flere ganger i uken. Tennene ble så hvite at jeg kunne blende samtlige som så i min retning. Heldigvis har jeg lært, ish, men tenner er jeg fortsatt besatt av. Drømmen om et stort og hvitt smil fortsetter. Dette skriver jeg med to Invisalign-plater i munnen som skal være der til jul.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsidealer?

– Jeg takker gud for at jeg ikke er tenåring i dag. Det er ingen tvil om at et uoppnåelig skjønnhetsideal blir promotert i alle sosiale kanaler til enhver tid. Her har alle i bransjen et ansvar, inkludert meg selv. Jeg kan også kjenne på presset av å «ikke være pen nok», men vit at alt man ser er ett bra resultat av gjerne 200 bilder som ble tatt.

– Alle har uren hud, dårlige dager, slitte joggedresser og fettete hår. Jeg har så klart profiler jeg beundrer for deres utseende, men jeg prøver å ikke sammenligne meg for mye. Man må jobbe med det man har og kanskje aller mest med psyken, om man vil bli glad i egen kropp. Som jeg sa – ingenting er mer sexy enn en selvsikker og positiv kvinne. DET er skjønnhet som vil blende alle!

Maren Platou har tidligere gjestet Nettavisen-podkasten «Schendis». Hør hele episoden i spilleren under: