(Melk & Honning): I Melk & Honnings spalte «Mitt skjønnhetsunivers» blir vi kjent med flere kjente norske fjes, og får høre deres beste skjønnhetstips! Sist ut er Tinashe Williamson.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Modell Nora Krog

Hvem er du?

– Jeg heter Tinashe Williamson og er brennende opptatt av å bekjempe rasisme og kjempe for homofile og transpersoner sine rettigheter. Jeg er gift med Odd-Magnus og er mor til to gøyale jenter. Jeg er freelance pr-rådgiver, litt modell, litt skuespiller og i høst debuterer jeg som barnebokforfatter med boka «Håndbok for unge antirasister» hos Cappelen Damm.

Hva betyr skjønnhet for deg?

– Da jeg vokste opp var det som ble presentert for meg som skjønnhet hvit, med langt lyst hår og en spiss nese. Det motsatte av hvordan jeg så ut. Så jeg brukte veldig lang tid på å lande i hva skjønnhet er for meg og å se skjønnhet i meg selv. Nå er skjønnhet for meg å være komfortabel, først og fremst. Med hvem man er og hvordan man ser ut. Jeg finner skjønnhet i mye. Latteren til barna mine, når jeg ser meg selv i speilet og bare er snill mot meg selv og det jeg ser.

– Også synes jeg det vakreste med andre er når de har fullstendig lættis og åpne, inkluderende øyne.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Influenser og PR-dame Dina Hansen

Hvilke produkter finner man i hudpleierutinen din?

– Jeg sverger til Dermalogica. Jeg følger en hudpleierutine som er skreddersydd min hud av en hudpleier.

Fortell oss om tre favoritt-sminkeprodukter. Hvorfor digger du dem?

– Jeg elsker foundationen Pro Filt’r fra Fenty, fordi den ikke er så dekkende. I tillegg elsker jeg en rouge som fungerer som solpudder fra samme merke, som heter Sun Stalk’r. Jeg bruker samme som øyenskygge. Og så sverger jeg til vaselin. Jeg bruker det til ALT. På leppene, over øyenskyggen og som highlight.

Hva er ditt «holy grail»-produkt som alle burde ha?

– Vaselin, haha! Men i tillegg elsker jeg Dermalogica sin Skin Resurfacing Cleanser til morgen og kveld og YSL sine leppestifter i Rouge Volupté Shine-serien. Alle fargene er fantastiske og de gir masse fukt.

– Og et smil; verdens beste skjønnhetsprodukt!

Les også: Kjendisene saksøkes for å dele bilder av seg selv

Hva er din signaturparfyme?

– Jeg bruker YSL Libre og Marc Jacobs sin Daisy. Det kommer an på dagsformen. Om jeg føler meg litt bad ass blir det Libre og når jeg føler meg litt søtere og rundere i kanten, går jeg for Daisy.

Hit oss med ditt beste skjønnhetstips:

– Vaselin! Jeg er veldig glad i å bruke de samme produktene til forskjellige ting, så jeg slipper å drasse med meg alt for mye. Og drikk vann og sov nok. Ikke vær redd for å bruke litt farge på leppene hvis du liker det. Jeg må bli flinkere til det selv. Og vær snill.

– Skjønnhet kommer innenfra.

Les også: SMS-intervju: Influenser Darja Barannik

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseendet?

– Da jeg var 15-16 år var det veldig kult med pannelugg. Jeg har afro og helt spontant klippet jeg en litt sånn kort, trendy pannelugg på meg selv. Se det for deg…

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsidealer?

– Jeg tror det er alles oppgave å være bevisst på hva vi selv eksponerer oss for. Jeg prøver for eksempel å være bevisst på å ha en mangfoldig følgerliste på Instagram, slik at jeg eksponeres for forskjellige kroppstyper og hudfarger. Jeg prøver å ikke forholde meg så mye til skjønnhetsidealer og heller skape mine egne.

– Det er lettere sagt enn gjort. Men så fort man blir oppmerksom på det, bør man heller irritere seg når et merke eller blad mangler mangfold og tenke «har de ikke kommet lenger?», i stedet for å tenke «dette er fasiten på skjønnhet, og jeg passer ikke inn» som jeg tenkte i mange år, sier Tinashe.

Les også: SMS-intervju: Sexolog og influenser Iselin Guttormsen