Etter to uker med fest, moro, intriger og dramatikk var det duket for litt alvor fra den velkjente «padden» inne på «Ex on the Beach – Afterski».

Som årets første deltaker til å pakke sammen sakene sine, måtte Monica Gaustad (41), eller «Moccababe» som hun omtaler seg selv, forlate den luksuriøse villaen i Hemsedal.

Les også: Kjetil leier ut luksushytta til «Ex on the Beach»: – Ikke bekymret

Monica gjorde comeback i årets sesong av realityserien etter å ha underholdt seere i tidligere sesonger av programmet. TV-comebacket har vært etterlengtet for 41-åringen, men selv om oppholdet ikke ble lenger en knappe to uker, er hun ikke skuffet av den grunn.

Avtalt med produksjonen

– Er ikke det blitt normalt, da? Det skjedde jo forrige gang også, ler Monica før hun retter seg selv:

– Nei da, jeg måtte tilbake til jobben min og kundene mine. Det var gøy å være med så lenge det varte, men et helt opphold på «Ex on the Beach – Afterski» blir for lenge for meg, sier hun til Nettavisen.

Til vanlig driver Monica sitt eget nettsted der hun tilbyr alt fra spraytan-behandlinger til bryllupsplanlegging. Selv om et lengre opphold på «Ex on the Beach» hadde fristet, kunne hun ikke forlate forretningen sin så mye lenger.

– Det var planlagt med produksjonen at jeg måtte hjem tidlig. De ville jo gjerne at jeg skulle bli lenger, men jeg har kunder å ta vare på, sier Monica til Nettavisen.

Angret litt

Mye av grunnen til at Monica takket ja til en ny sesong av programmet var for å få en slags pause fra den pågående koronapandemien.

– Jeg så på det som en skikkelig ferie. Før innspillingen fikk vi også et hotellopphold der vi fikk levert mat døren og ble vartet opp. For meg var det skikkelig luksus og en ferie fra pandemien på mange måter. Så når jeg først skulle reise hjem angret jeg litt på at jeg sa at jeg ikke kunne bli så lenge, sier Monica.

– Jeg ble litt sånn: «søren, jeg vil ikke hjem», selv om jeg visste at jeg måtte det. Det er jo også grenser for hvor lenge jeg hadde holdt ut der, fortsetter hun.

Som tidenes eldste «Ex on the Beach»-deltaker har Monica fått mye oppmerksomhet for alderen sin gjennom deltakelsen. 41-åringen har nok en gang bevist at alder ikke spiller noe rolle når det kommer til å ha det gøy og moro, men innrømmer overfor Nettavisen at hun i enkelte situasjoner merker at hun er en del år eldre enn de andre deltakerne

– Jeg er jo venner med noen av dem i dag, men de er 20 år yngre enn meg og det merker jeg veldig når det kommer til krangling over gutter og den type drama. Det blir veldig slitsomt, og ikke sånn jeg holder på, sier hun.

– Så det hadde vært grenser for hvor lenge jeg hadde orket å være der, legger hun til.

Les også: «Ex on the Beach – Afterski»-Yasmine reagerer sterkt på TV-bildene: – Manipulerer hendelsesforløpet

Positive tilbakemeldinger

Til tross for den store aldersforskjellen er det flere av deltakerne som knyttet et sterkt bånd til Monica under oppholdet. Ta den beskjeden om at 41-åringen måtte forlate villaen var det flere som tok til tårene og mente at oppholdet ikke ville bli det samme.

– Det er jo veldig hyggelig. Man er jo alltid litt nervøs før slike TV-opptak. Det er mange som ser på disse programmene, og det er alltid noen som har en mening om deg. Men etter at det begynte på skjermen har jeg også fått positive tilbakemeldinger fra TV-seerne, sier Monica.

Ifølge henne er går tilbakemeldingene ofte på hvordan hun tør å være seg selv og hvordan hun takler rollen som eldst blant de unge deltakerne.

– Jeg har jo valgt selv og ikke få barn å leve det livet der. Jeg gjør ting jeg synes er gøy, og som gjør meg glad. Samtidig så tror jeg at enhver over 40 år, som verken har barn eller ektefelle, hadde hatt lyst til å reist bort i en ukes tid med fest og moro, sier hun.