Sondre Justad (30) er for tiden aktuell med singelen «Sorry», og i musikkvideoen til låten har han inkludert flere private videoklipp fra sin egen barndom og ungdomstid.

Når han fredag kveld gjester «Lindmo» på NRK, forteller artisten at han satte seg ned og bladde i arkivet med gamle videoklipp fordi han hadde en følelse av at han hadde mistet noe på veien. At han hadde glemt noe av hvem han var før.

Les også: «Farmen kjendis»-Lasse avslører kjæreste

– Jeg tenker at det kanskje er noe veldig mange gjør i en veldig hektisk hverdag med distraksjoner og vibrering i lomma konstant. Gå fra jobb til skole, til venner og familie, til hobbyer til trening. Alt det man har å forholde seg til, sier Justad til programleder Anne Lindmo (51) i programmet.

Viktig samtale med mamma

Videre forteller artisten at en samtale med moren fikk han til å skjønne at han måtte finne tilbake til noe.

Hør hva moren sa til ham i videoen under:

Justad følte seg nemlig ikke like til stede som han skulle ønske, og de gamle videoklippene viste tydelig hvem han er.

– Jeg så en ganske rå fyr, følte jeg. Og en ganske nysgjerrig, modig, åpen... Nå løfter jeg ham veldig høyt, men det var de greiene jeg savnet litt eller beundret litt i de klippene. Litt sånn åpen for verden. Hvert menneske var en ny mulighet, og verden lå der ute og ventet på meg, liksom, forteller han.

Les også: Bianca Ingrosso fant tilbake til eksen: – Han er så jævla sexy

Etter samtalen med moren og arbeidet med videomaterialet føler Justad at han har funnet litt tilbake til seg selv.

– Jeg føler jeg har fått litt mer taket på han lille gutten, sier 30-åringen, som siden har skrevet låten «Sorry» – der han på mange måter beklager for alt han har «mistet» på veien.

Stor suksess

Sondre Justad har oppnådd enorm suksess siden han i 2015 ga ut debutalbumet «Riv i hjertet».

Da hadde han året før gitt ut sin første singel, «Nu har du mæ», og de påfølgende singlene, «Det e over» og «Tilbake», fikk mye spilletid på radio og sørget for nasjonal oppmerksomhet rundt den fremadstormende sangstjernen.

Les også: Fredrik Skavlan gir seg etter 25 år

«Riv i hjertet» fra debutalbumet ble for øvrig den mest spilte norskspråklige låten i 2015.

I slutten av oktober 2016 tok Justad en pause for å fokusere på veien videre, og ett år senere slapp han låtene «Ingenting» og «Paradis». I 2018 slapp han sitt andre album.

I 2019 kom låten «Fontena på Youngstorget», og siden har han jobbet med nyutgivelsen «Sorry».

Hele «Lindmo»-intervjuet med Justad sendes på NRK fredag klokken 21.35.