COMSOLPOLITE/OSLO (Nettavisen): Fredag kveld har flere av Norges morsomste komikere, podkastere og TV-fjes tatt turen til Cosmopolite Scene i Oslo for Humorprisen 2022.

Det er humorbransjen som skal hylles, og det er totalt sju priser som skal deles ut i løpet av kvelden, som er stemt fram av både publikum og en bestemt jury.

Les også: Ylvis-brødrene dukket opp i stjernespekket reklame: Kryptisk om prislappen

Tidligere prisutdelinger har bydd på dramatikk, og i 2018 forlot komiker Sigrid Bonde Tusvik (43) prisutdelingen i sinne etter at det var flere menn enn kvinnelige komikere som var representert i Humorprisen.

Komiker Martha Leivestad (28) har tidligere erfart forskjellsbehandling når det gjelder kvinnelige og mannlige komikere. Tidligere i år mottok hun mye hets og kritikk i kommentarfelt etter at hun deltok på «Rikets Roast» på VGTV. Leivestad fikk mye støtte fra bransjen, og flere kvinnelige komikere sto fram i ettertid og fortalte om lignende opplevelser.

– Barna blir flau

Blant de som har tatt turen er Humorprisens medarrangør og komiker Morten Ramm (44). Han er en selvskreven gjest til kveldens prisutdeling, og han selv er nominert i kategorien «morsomste på nett».

Før kveldens festligheter var det en spent Ramm som kunne si til Nettavisen at han har så langt ikke forberedt en takketale. Han har hatt en lang karriere på scenen og foran TV-skjermen, og Ramm mimret tilbake til det han kaller «det rareste» han har gjort på scenen.

Sammen med Else Kåss Furuseth, Lars Berrum og John Brungot gjorde de et uforglemmelig innslag på Spektrum for noen del år tilbake:

– Den het «den nakne meksikaner», og det er nesten så jeg ikke orker å gå tilbake til den episoden. Det var veldig greit at det var på en scene og ikke på videoteip, sier en pinlig berørt Ramm.

Han har to unge døtre med ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm, og ifølge 44-åringen blir barna ofte flau av komiker-faren deres.

– De blir jo dritflaue over sånne ting. Jeg kan ikke fortsette med det.

Kommer med beskjed til haterne

Martha Leivestad er ikke nominert i år, men hun skal dele ut en pris. Som tidligere nevnt har hun måtte stå i en kritikkstorm, og hun forteller til Nettavisen kort tid før prisutdelingen at til tross for alt hatet, har hun opplevd mye kjærlighet den siste tiden.

– Man blir jo redd når man får så mye hets. Det var veldig heavy, legger ikke Leivestad skjul på og fortsetter:

– Men jeg har fått så mye kjærlighet fra venner, kolleger og bransjen. Det har vært en fin periode, og det var kjekt å komme tilbake på scenen.

– Hva vil du si til haterne der ute?

– Dere blir ikke kvitt meg!

Ettersom det har rent inn hets i diverse kommentarfelt og inn i Leivestads innboks har hun lært seg kunsten av å blokkere ut haterne.

– 2023 er blokkens år, vi blokkerer så mye som mulig. Folk kan gjerne skrive hat, men du blir blokket. Så det er egentlig ikke noe poeng å skrive hat, sier Leivestad.

Romanseryktene svirrer: Dukket opp alene

Influenser Fetisha Williams (28) er nominert til «morsomste på TV», og konkurrerer blant annet mot Henriette Steenstrup og Else Kåss Furuseth.

Williams selv er ikke overrasket over at hun har mulighet til å stikke av med pris fredag kveld, og hun sier til Nettavisen at det føles helt fantastisk å være nominert:

– Selvfølgelig fortjener jeg å skinne, hvert fall så mye som jeg har horet meg på norsk reality-TV, sier hun lattermildt.

Williams troppet ikke opp til humorarrangementet alene, hun hadde god støtte fra vennene Sophie Elise Isachsen (28) og Joakim Kleven (30).

– Vi heier på Fetisha, vi er så stolte, sier Isachsen og Kleven, før han legger til:

– Det verste er at jeg tror hun kommer til å vinne!

Både Williams og Isachsen er nylige single, og de kom begge uten kavalerer for kvelden. Den siste tiden har Isachsen blitt koblet til tidligere «Spårtsklubben»-profil Oskar Westerlin, og romanseryktene skjøt fart etter at det ble delt en kyssevideo av de to på TikTok.

Westerlin er for tiden i Alpene, men Isachsen hadde dette å si om relasjonen deres:

– Jeg er singel og har det bare gøy. Singelivet er jo veldig gøy, sier hun til Nettavisen.