Morten Sundli (31) legger opp som profesjonell fotballspiller. Det skriver klubben Ull/Kisa på sine nettsider.

Sundli har spilt for Ull/Kisa på Jessheim siden 2018, og etter 113 kamper for klubben har han altså bestemt seg for å gi seg for godt. Klubben rykket i helgen ned fra OBOS-ligaen.

Les også: Realitystjernen anklages for å ha forfalsket sin egen graviditet

I en uttalelse til klubben forteller 31-åringen at han har tenkt på avgjørelsen siden i sommer, noe som kanskje ikke kommer så overraskende på alle. Sundli er nemlig gift med influenser Jørgine Massa Vasstrand (32), og i familiens realityserie, «Funkyfam», har han i årets sesong snakket om at dagen han legger opp kanskje er nærmere enn mange tror.

– Jeg elsker fotball, og vet at det kommer til å være trist å gi seg. Men så er det også den andre biten med alt jeg gleder meg til – med barn og alt mulig rart. Jeg tror andre vet at det begynner å nærme seg på grunn av alderen, men det er ingen som aner det jeg tenker på nå – at jeg faktisk begynner å tenke på slutten, forteller han i en episode av realityserien.

– Mistet lysten til å spille

Til Nettavisen sier Sundli at valget om å legge fotballskoene på hylla ikke var lett, men at familien veide tyngst:

– Det var ekstra leit å ikke få være med på sommerferier, hytteturer og andre vanlige familieting. Jeg mistet lysten til å spille fotball, fordi jeg ville heller gjøre ting med familien.

31-åringen har tidligere spilt for klubbene Odd, Mjøndalen og Sarpsborg, samt hatt et lite opphold i Sverige.

Les også: Nektet å ta helt farvel: Tok med seg «Farmen»-katten hjem

Da Sundli i sommer bestemte seg for å legge opp, valgte han bevisst å ikke fortelle det lagkameratene. Han ville ikke at det skulle påvirke laget og lagkameratene på et negativt vis.

– Mange ble lei seg, det er folk man blir veldig glad i og som man er tett på hver eneste dag. Det er alltid trist å ta farvel, sier Sundli – og legger til at han gleder seg til mer familietid.

– Nok å gjøre på hjemmebane

I «Funkyfam» har Sundli også påpekt at det er mye han går glipp av som profesjonell fotballspiller.

Blant annet har han savnet det å kunne planlegge ting i helger, ta med barna på ting og generelt kjent på at han går glipp av ting i hverdagen. Sundli er småbarnsfar, og venter for tiden sitt andre felles barn med Massa Vasstrand. I tillegg er han bonuspappa for konas to barn fra et tidligere forhold.

Les også: Disse bildene ble for mye for Instagram: Nå slår Madonna (63) tilbake

Nå som han er aktiv lenger skal han blant annet ta pappaperm for første gang når han snart blir pappa for andre gang. Samtidig slipper han ikke unna et spørsmål han lenge har grublet på: Hvem er han når han ikke er fotballspiller?

I «Funkyfam» har Sundli og kona diskutert både brannmann og anleggsgartner som potensielle yrker. Sistnevnte fordi Sundli de senere årene har engasjert seg stort for både planter og hagearbeid. Hva han ender opp med vet han ikke.

– Å være gartner er noe jeg har en genuin interesse for, og brannmann er noe jeg har tenkt på. Men det er vanskeligere å teste ut i praksis, hvordan det fungerer. Jeg ser for meg at jeg hadde trivdes med det, sier 31-åringen til Nettavisen.

Styrer skuta på hjemmebane

Sundli har ikke landet en ny jobb enda, men tiden fremover skal han bruke godt og holde flest mulige dører åpne. Den tidligere fotballspilleren legger imidlertid ikke skjul på at en 08-16-jobb i det vanlige arbeidslivet kan være en utfordring.

– Jeg trenger en jobb der jeg kan være fysisk aktiv, sånn at overgangen fra å være fotballspiller ikke blir så tøff.

Les også: Julie Bergan åpner eget treningssenter

Men før han tar fatt på en ny utfordring, tar Sundli seg en velfortjent ferie og skal tilbringe mye tid med familien sin.

– Det er jeg som styrer skuta hjemme nå for det meste. Alt som skjer hjemme er bare fine ting, og det er ikke noe som er stressende. Det elsker jeg, sier han fornøyd til Nettavisen.

– Jeg har nok å gjøre på hjemmebane, så det er ikke et stort tomrom som må fylles. Jeg har nok av ting å ta tak i.