Alle kvinner må bli flinkere til ikke å la seg presse eller føle skam over egen kropp, uansett om man er en størrelse 34, 44 eller 54.

Det er uansett lurt å tenke på hva som passer til din kropp. Kanskje har du store bryster som trenger godt med støtte? Kanskje ønsker du å skjule eller fremheve visse deler av kroppen? Det finnes faktisk måter bikinien din kan gjøre dette for deg.

Når bikinien er i boks, og stranden står for tur, er det viktigste faktisk å bare slappe av og kose seg. Det er jo derfor du er der!

Epleformet fasong

Med epleformet figur, har du liten byste, men formfulle hofter og lår. Bikinier som passer denne fasongen er push-up, triangle eller bandeau overdeler og midi-, tai- og shortsunderdeler. Du kan også gå for bikinitruser som er høyere på livet for å skjule magen.

En eplefasong har ofte vekten jevnt fordelt på kroppen, men overkroppen er ofte litt større enn underkroppen. Om du ønsker å skjule magen kan det være fint å gå for en fresh badebrakt. Bruk enkle, fine farger. Denne badedrakten fra Bonprix har også en shape-form, som gir "kontroll" på magen.

Badedrakt fra Bonprix

Bikinisett fra Bonprix

Bikinioverdel fra Cubus

Bikinitrusen finner du her

Omvendt triangel (kremmerhus formet)

Så du er en omvendt trekant? Den omvendte trekant, også kjent som V-form, er det motsatte av pære form. Du har brede skuldre og overkropp, men har smale lår. Det som passer deg er overdeler med spiler og «magic wire».

Du kan balansere formen din ved å trekke oppmerksomheten mot underkroppen din. Gjør det ved å ta på deg fargerike truser, og velg heller en mørkere bikinioverdel. Eller velg truser med søte detaljer som frynser.

Bikinioverdel fra Hunkemöller

Bikinitruse fra Hunkemöller

Bikinioverdel fra Hunkemöller

Bikiniunderdel fra Hunkemöller

Bikinioverdel fra Bonprix

Bikiniunderdel fra Bonprix

Rektangulær form

Det som kjennetegner rektangel er atletisk, rett figur uten en definert midje. Du bør velge overdeler som triangle, bandeau, «magic wire», push-up, og lett vatterte overdeler. Når det gjelder underdeler, er det tai og tanga som gjelder.

Hvis du blir gal av uønskede linjer som hjemsøker deg, er en bandeau bikinitopp det perfekte valget for deg.

Bikinisett fra Nelly

Bikinioverdel fra NA-KD

Bikinitruse fra NA-KD

Bikinioverdel fra Nelly

Truse fra Nelly

Timeglassformet

Du har brede hofter, lår og rumpe og smale skuldre og byste. Gå for overdeler som bandeau, push-up, «magic wire», spile-bh med lett vattering og midi- og taiunderdeler.

Om du har stor byste, får du god støtte med en bikinioverdel med spiler, uten vattering og med stropper - som på en vanlig bh. Har du stor byste og ønsker å løfte de mer, er en lett vattert spilebikini for å forme og løfte.

Bikinioverdel fra Nelly

Bikinitruse fra Nelly

Bikinisett fra Bonprix

Bikinioverdel fra Cubus

Trusen finner du her

Her kan du handle badetøy:

Nelly

Cubus

Miinto

Bonprix

Hunkemöller

NA-KD

& Other Stories

H&M