*Nettavisen.*

De største motetrendene for vår og sommer 2020

Reklame
 

Foto: Getty Images

Her er alt du bør vite om trendene for våren 2020.

21.01.20 09:43

Vi gleder oss til lysere tider, og teller ned dagene til vi kan kle oss i kule sneakers og tynne vårjakker.

Mange av fjorårets trender fortsetter inn i nyåret, samtidig som det er skift i det som inspirerer designerne. En av de største inspirasjonene i 2020 er klimaforandringer.

Både store og små motehus har større fokus på resirkulerte materialer og reduksjon av karbonutlsipp.

Ellers kan vi se at 70-tallet er tilbake i både silhuetter og mønstervalg. Blomsterkræsj og spisse skjortekrager er noen detaljer du bør se opp for.

Den vågale kan glede seg til neonfarger som rosa og gul. Liker du det stilrent og elegant er det noe for deg også. Under moteukene for vår og sommer 2020 ble det vist en del oversized blazere, polkaprikker og sorte kjoler.

Her er noen av de største trendene du bør få med deg.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Tory Burch for vår og sommer 2020. Foto: Slaven Vlasic/Getty Images for Tory Burch

Polkaprikker

Denne trenden går ingen steder. Designere som Dries Van Noten og Christian Lacroix brukte det klassiske mønsteret på sine skjørt under motevisningene, mens Tory Burch hadde elegante kjoler med polkadots.

Hvorfor ikke gjøre stilen mer leken? Miks og match ulike plagg med både store og små polkadots. Velg plagg i ulike farger for en enda kreativ look.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Klikk på bildet for å forstørre.  

Prada for vår og sommer 2020. Foto: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Den lille sorte

Enda et klassisk plagg som har overlevd flere århundre er den sorte kjolen. Versace åpnet showet sitt med å vise tre sorte kjoler, og 75 prosent av alle motevisningene hadde minst én sort kjole på catwalken, skriver britiske WhoWhatWear.

Den lille sorte ble skapt av Coco Chanel på 20-tallet, og kjennetegnet var stilren og litt over knærne. I dag finnes den i mange versjoner, men det er den sorte fargen som gir en eleganse uansett form og stil.

sortekjoler

Fra venstre: ARKET - Bubbleroom - Line of Oslo - & Other Stories

Neon

Et helt antrekk i neonfarge er garantert den perfekte velkomst. Flere motehus som Tom Ford og Valentino hadde innslag av antrekk i neonfarger som gul, grønn og rosa. Disse fargene er ikke for den sjenerte.

Vil du tone det ned? Miks heller med andre farger som sort, beige og hvit for en mer subtil stil. Ellers kan du heller få tak i et tilbehør i den røffe fargen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Valentino for vår og sommer 2020. Foto: Estrop/Getty Images

Klikk på bildet for å forstørre.  

Klikk på bildet for å forstørre.  

Celine for vår og sommer 2020. Foto: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho

Disco-krage

Enten du har den under en oversized blazer eller en trench coat, får du 70-tallsvibber med årets skjorter. Kragen skal helst være stor og bred a lá Discofever. En annen trend er å ha en tynn pologenser under skjorta for en mer maskulin look.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Klikk på bildet for å forstørre.  

Marc Jacobs for vår og sommer 2020. Foto: Peter White/FilmMagic/Getty Images

70-tallets veggpapir

Retro print dominerte catwalken under motevisningene for vår og sommer 2020. Bare tenk på bestemors veggpapir eller blomstrete sofa. Motehus som Marc Jacobs og Prada viste alle hvordan bohemske 70-tallet kan være gøy.

Store blomstermønster, velour og farger som skriker retro. Ha det moro med 70-tallsstilen! Style ulike blomstermønster sammen og gå for fargekræsj.

70

Fra venstre: Skjorte fra Dodo Bar Or - Skjorte fra ARKET - Kjole fra Stine Goya - Skjørt fra Baum Und Pferdgarten

Klikk på bildet for å forstørre.  

Bottega Veneta for vår og sommer 2020. Foto: Pietro D'Aprano/Getty Images

Vårlig skinn

Når vi tenker skinn tenker vi høst og vinter. Men denne trenden er i ferd med å snu. Den kommer i alle former og farger i vår og sommer 2020.

Marni, Alexander Mcqueen og Bottega Veneta viste alle frem innslag av skinn. Med den norske sommeren er det ofte kjøoge dager - da er det perfekt tidspunkt å bruke skinn på.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Klikk på bildet for å forstørre.  

Gucci for vår og sommer 2020. Foto: John Phillips/Getty Images for Gucci

Høyt splitt

Splitt, splittere, splittest. Gjør deg klar til å vise frem bena. Skyhøye splitt på skjørtet blir en trend du ikke kan unngå i 2020.

Skjørtet gir en mer sexy stil og hjelper til med å kjøle deg ned i varme sommerdager. Du kan også bruke tynne strømper til om du ikke føler deg komfortabel med å vise bena.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Klikk på bildet for å forstørre.  

Chanel for vår og sommer 2020. Foto: SAVIKO/Gamma-Rapho via Getty Images

Fin i vest

En nykommer denne sesongen er vesten. Den hadde sin storhetstid i starten av 2000-tallet, og kommer tilbake for fullt. Denne sesongen kan du forvente vesten i ulike fasonger og materialer. De to største trendene blir strikket vest og vest til dress.

Flere store designere som Max Mara, Chanel, Gucci, Celine og Louis Vuitton har vest i sine lekre kolleksjoner. Det er det perfekte plagget om du ønsker et antrekk med lag på lag. Det aller fineste er med en hvit skjorte under.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Klikk på bildet for å forstørre.  

Stella McCartney for vår og sommer 2020. Foto: Peter White/Getty Images

Oversized blazer med shorts

Dress har vært i motebildet i flere år nå, men en ny tvist i år er å mikse blazeren med bermuda shorts. Designere som Bottega Veneta og Chloe viste frem denne trenden. En annen trend er å ha på en BH-topp under blazeren, som gir en ultrafeminin stil.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag