*Nettavisen.*

Her finner du bærekraftig mote

Reklame
 

Foto: Getty Images

Lyst til å gjøre en forskjell i miljøet? Slik kan du bidra.

27.12.19 11:50

I disse tider er det mye snakk om global oppvarming og hvordan ulike industrier er svært belastende på planeten vår. Ikke minst er klesindustrien en av de verste aktørene. På samme tid blir moteverden stadig mer bærekraftig.

De fleste bærekraftige klærne og accessoirene finnes i små skala i dag. Forbrukertrender viser at vi vil vite hvor og hvordan produkter som vi kjøper er produsert. Vi har gjort jobben for deg og viser deg ni steder du kan handle miljøvennlig mote - både for dame og herre.

Merkene som har bærekraftig mote:

Pierre Robert

Som et av Norges ledende merker innen undertøy, er hovedfokuset å produsere bærekraftige plagg. Samarbeidet med Jenny Skavlan for eksempel, bruker kun resirkulert ull og blitt til stor suksess. Over 90% av Pierre Roberts ullplagg er svanemerket, som gir et signal på at plaggene er laget under anstendige forhold, med hensyn til miljø og dyr.

Klikk på bildet for å forstørre.  

H&M Concious

H&M har tatt som mål å kun benytte bærekrafige og resirkulerte materialer innen 2030. Kolleksjonen Concious er produsert med omtake for og hensyn til menneskene som lager dem og miljøet. Her inneholder plaggene minst 50% materiale fra kilder som har mindre påvirkning fra miljøet, som for eksempel økologisk bomull og resirkulert polyester.

Klikk på bildet for å forstørre.  

ARKET Recycled Down

Kampanjen Recycled Down er en ny kolleksjon av lett tilbehør og yttertøy fra gjenvunnet materiale. I kolleksjonen finner du resirkulert fjær og dun, som er vasket i naturlig varmt vann og renset uten kjemikaler.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Envelope 1976

Moteinfluencer Celine Aagard(41) står bak merket Envelope 1976. Her er plaggene sterkt miljøfokusert fra start til slutt - fra tags til emballasje. Klærne er i tillegg klassiske, og kan gjenbrukes år etter år.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Stella Mccartney

Den verdenskjente designeren Stella Mccartney(48) er en av motebransjens mest miljøbevisste designere. Gang på gang lanserer hun kolleksjoner med etisk hensyn, og utfordrer moteverdenen med sine lekre, bærekraftige plagg.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Filippa K

Et av Skandinavias største merker kombinerer bærekraftig mote med stilrene og klassiske plagg. Miljøfokuset gjelder fra emballasje til kolleksjon. Deres visjon er at du skal heller investere i få plagg i høy kvalitet enn flere. Samtidig fokuserer de på gjenbruk, resirkulering og reperasjon.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Veja

Disse lekre sneakersene fra fair trade-merket Veja bruker økologisk bomull og bærekraftig høstet gummi laget i Brasil.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Swedish Stockings

Hvert år produseres det to billioner strømper i verden - brukt noen ganger før de blir kastet i søppelkassen. Dette gjør at strømpebukse-industrien blir den nest største forurensede i verden. Swedish Stockings er det eneste industrien innen strømper som produserer i miljøvennlig nylon. De samler og resirkulerer gamle strømper om til nye, hvor målet er å "rense" klesindustrien.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Vintage

Gjenbruk er hovedmålet med brukte klær og tilbehør. Hvorfor kjøpe noe nytt når du kan kjøpe noe brukt? Vintage-klær varer som oftest i mange år, og det er særlig designerplaggene som "alle" vil få tak i. Nettgiganten Miinto har egen vintage-avdeling, i tillegg til Asos.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Klikk her for å finne utvalget.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag