I høst er det tid for plagg som både varmer på innsiden og utsiden. Det er mange like trender som går igjen hos de største motehusene for høst/vinter 2021. Vi har tatt en titt på de du bør bemerke deg.

Denne sesongen kan du blant annet forvente å se tøffe sportsjakker, fargen rød og monokrome antrekk.

Du trenger ikke følge trendene slavisk, men bli gjerne inspirert og implementer ett eller to plagg i garderoben din.

1. Sporty med bomber

Den ikoniske bomberjakken kjent fra filmer som Grease og amerikanske college-filmer er endelig tilbake. Jakken blir også brukt av sportsutøvere innen rugby og baseball.

Høstens mest trendy jakke kommer i alle former og stiler. Kombiner jakken med et par sneakers for en sofistikert, uformell stil. Eller med en skjorte for en smart-formell stil.

Sandro Paris - Billionaire Boys Club - H&M - Fat Moose

2. Rødt er tøft

Fargen rød ble sett i nesten alle kolleksjoner under moteukene i Milano, Paris og London. Grunnen sies å være at designerne ønsker å fange vår oppmerksomhet. Vi trenger positiv energi etter en lang pandemi. Fargen rødt står jo for flere ting; makt, feiring, kjærlighet, revolusjon, mot. Du kan tolke det som du vil.

Jakke fra Mammut - Vest fra Parajumpers - Jakke fra Adidas

3. Ton i ton

Det å kjøre en farge gjennomgående i hele antrekket gir inntrykk av balanse. Velg deg én farge eller samme fargetone. Monokrom stil er enkel, stillig og kortfattet.

Motehuset Giorgio Armani viste oss monokrome antrekk i gråe nyanser, mens Fendi gikk for en gul fargepalett.

Caps fra Varsity - Skjorte fra Stenströms - Jakke fra Blæst - Skjerf fra Holzweiler - Sko fra R.M Williams - Bukse fra Berwich

4. Pologenser med en tvist

Det er sant at pologenseren er en gammel nyhet, men denne sesongen er det mindre om selve plagget, men heller hvordan du bærer det. Under moteukene ble pologenseren brukt på ulike måter.

Italienske Berluti demonstrerte den som et hint av farge, mens andre motehus som Dior og Brunello Cucinelli hadde den under blazeren. Franske Hermés stylet den til å ha under skjorta. Her er det altså lag på lag som gjelder.

Pologenser i brunt fra Studio Total - Pologenser i sort fra Studio Total

5. Den beige kåpen

Jordtoner fra brunt til beige gjelder i høst og vinter. Vi har særlig sett fargen beige på årets frakker og kåper. En kamelfarget frakk/kåpe er noe enhver mann bør eie, og som passer perfekt over en dress eller med en høyhalset genser og et par sorte bukser.

Schneider - Diesel - Vetements

6. Si det med en strikkegenser

Den ideelle strikkegenseren skal være varm, litt oversized og i 100 % ull. Men mørkere tider trenger ikke å bety mørke antrekk. I høst og vinter kan du forvente deg fargerike strikkegensere med spreke print og geometriske mønstre.

Dale of Norway - Isabel Marant - Kenzo

7. Tøffe gummisåler

Gummistøvler med tykke såler ble sett på catwalken til blant annet Dior, Jil Sander og MSGM. Med andre ord blir dette høstens mest trendy sko. Jo tykkere såle, jo bedre.

Alexander Mcqueen - Moschino - Alexander Mcqueen - Isabel Marant

8. Strikket piké

Vi er kjent med den klassiske poloskjorten/pikéen om sommeren. I høst og vinter er det strikkede varianter i ull og bomull som gjelder. Bytt ut den klassiske skjorten med en strikket piké til dressbuksen. Denne stilen har vi sett på catwalken til franske Hermés og tyske Jil Sander.

Selected Homme - Polo Ralph Lauren