Gå til sidens hovedinnhold

Norsk Swims-designer: Dette blir trendy i høst

Alexander Eskeland (49) er mannen bak Swims - merket som har blitt en stor favoritt i og utenfor Skandinavia.

Du har sikkert sett de freshe kalosjene fra Swims. Det perfekte skotøyet som beskytter dine boots og dressko fra sludd og regnvær.

Det hele startet i New York i 2005. Johan Ringdal som på den tiden var student på Parsons School of Design, ville gi nytt liv til den mer eller mindre glemte kalosjen. En genial måte å beskytte elegante sko – et trekk man putter utenpå skoen for å beskytte mot fukt og salt.

Her finner du de berømte kalosjene.

- Jeg møtte Johan da jeg jobbet for Voss Water i New York mellom 2000 og 2005. Vi ble gode venner og det endte med at jeg ble partner med Johan i Swims da jeg flyttet tilbake til Oslo i 2005, sier Alexander Eskeland, daglig leder og med-grunnlegger i Swims.

Swims skiller seg fra andre merker i Norge med innovative konsepter og produkter som har en veldig tydelig funksjon.

- Dette har vært sterkt medvirkende til at vi har fått såpass suksess utenfor Norge. Det har vært enkelt å både forstå hva vi driver med, samt enkelt å ta inn Swims for en innkjøper.

Utenfor Skandinavia er Swims kjent for sine sommersko og ikoniske loafer. Siste to årene har de også hatt bra suksess med sin helt enkle SWIMS TENNIS som nå også lanseres i 100% resirkulerte materialer.

I Skandinavia er det varme damejakker som selger best i skrivende stund.

Her finner du damejakkene fra Swims.

Fra lockdown til runway

Til tross for utfordringer under lockdown og pandemi i 2020, vant Swims pris for beste merkevare av Designindustrien samme år. Siden da har de jobbet med å simplifisere konseptet og hvilken rolle Swims skal ha i kundens liv.

- Videre vil det bli mer fokus på å forsterke vårt budskap og fortsette med å være nisjeaktør. Målet er å lage færre produkter i høyere kvalitet som varer lenger.

Dette året har blitt adskillig bedre. Under moteuka i Oslo ble det vist frem en spennende kolleksjon på catwalken i en digital visning for høst/vinter 2021.

- Der var det full fokus på vår nye «hero», nemlig Snow Runner som kommer til både dame og herre. Produktet er en prefekt match mellom en high-top sneaker og en varm og vanntett vinterstøvel, sier Eskeland.

Shop Swims hos Ferner Jacobsen.

Dette blir trendy i høst

- Det virker som hele verden er i ferd med å oppdage den skandinaviske livsstilen som handler om å nyte natur og være i bevegelse. Dette vil resultere i produkter som er komfortable og versatile. Vi er også glad for at farger ser ut til å komme sterkt tilbake.

Når det gjelder høstens kolleksjon fra Swims, nevner Eskeland at det fokus på færre og tydeligere produkter.

- Vi har noen veldig spennende nye produkter som jeg er ganske sikker på at vil definere Swims fremover. Akkurat som den ikoniske kalosjen og loaferen som satte oss på kartet da vi slo gjennom internasjonalt, så tror jeg vår nye Snow Runner kommer til å bli tilsvarende kjent og elsket.

Her finner du Snow Runner.

Nevn 5 plagg alle menn/kvinner bør eie i høst?

Boblevest, skjortejakke, lang frakk (i teknisk kvalitet), chelseaboot (i teknisk kvalitet) og selvfølgelig Swims Snow Runner.

Her kan du handle Swims:

Miinto

Ferner Jacobsen

Høyer

Les også

FWSS: Hun er designeren bak en av Norges mest kjente motemerker

Les også

Kalosjer fra norske SWIMS tar moteverden med storm