Du kjenner kanskje igjen logoen til Patagonia? Det er en illustrasjon av fjelltoppen Mount Fitz Roy som ligger i Patagonia-regionen mellom Chile og Argentina. Denne logoen kommer du like sannsynlig til å se i gatene i Oslo som på fjelltoppen Mount Everst.

Dog er Patagonia et amerikansk merke som ble grunnlagt av klatreren Yvon Chouinard i 1973. Yvon drev med klatring fra 14-års alderen og la merke til skadene klatreutstyret fikk på fjelltoppene. For å prøve å forhindre ytterligere skader begynte han å lage sitt eget utstyr. Etter hvert kom ideen om klatreklær.

Denne lidenskapen sørget for at de enkle, stilige produktene som fleecejakker, hurtigtørkende shorts og dunjakker snart ble tidløse utendørs ikoner.

For Patagonia er det minst like viktig at deres produkter og arbeid ikke forårsaker mer skade på miljøet og samfunnet. I dag er merket et av verdens ledende miljøvennlige klesmerker.

Filosofien har alltid vært å produsere produkter som hjelper planeten og som varer et helt liv. All bomull de bruker er for eksempel økologisk.

Nylig ble det også kjent at selskapet vil i sin helhet bli gitt bort til miljøkampen. Patagonia gis bort til en stiftelse som som sørger for at alle inntekter fra selskapet vil gå til å redde urørt natur og forhindre klimaendringer.

Patagonias produkter pent design som kan brukes til både friluft, hverdags og trening. Her er noen toppselgere:

Responsibili-Tee

Denne er laget for å være så miljøvennlig som mulig - laget av 4.8 plastikkflasker og 130 gram bomullsrester. Med ikoniske Patagonia-logoen på ryggen.

Her finner du den

Skallbukse

Torrentshell er en enkel og allsidig vind- og vanntett skallbukse med god pusteevne, som vil passe alle typer aktiviteter ute i dårlig vær.

Her finner du den

Fleecejakke

En varm, enkel fleecejakke laget av 100 % resirkulerte materialer. Med dobbelsidig fleece, full glidelås for enkel ventilasjon og ståennde krage for beskyttelse.

Her finner du den

Fleecejakke

Synchilla fleece-genseren gir deg varme og komfort i en klassisk retrostil. Med elastiske mansjetter og sydd etter Fair Trade sertifisering.

Her finner du den

Ryggsekk 28 liter

En sporty ryggsekk med lomme som passer til en laptop på 15 ", og er med sine smarte lagringsmuligheter en sekk som passer perfekt til jobb og skole.

Her finner du den

Vest Nano Puff

Denne vesten har 100 % resirkulert ytterstoff, 55 % resirkulert isolasjon og resirkulerte glidelåser og logo. Holder deg varm selv om den blir våt.

Her finner du den

Patagonia AlpLight-jakke

En lett, pakkbar dunjakke du kan ta med deg på tur. Kan brukes alene eller som mellomlag på kaldere dager. Den har to håndlommer med glidelås som er tilgjengelige selv med klatresele på.

Her finner du den

Flere norske nettbutikker har fått inn Patagonia:

Anton Sport

Sportsnett

Outnorth

Get Inspired

Milrab