Gå til sidens hovedinnhold

Slik gikk det da to Nettavisen-ansatte valgte klær for hverandre

Blir det vellykket hvis han får bestemme hva hun bør ha på seg, og omvendt?

Er det en myte at kvinner er flinkere til å kle opp menn enn omvendt? To av Nettavisens ansatte, fra samme avdeling, ville sjekke nettopp dette, og derfor fikk Pål lov til å velge fem plagg til Ingvild fra Arket og Ingvild valgte fem plagg til Pål.

Resultatene ser du under.

Skjorte og shorts til Pål

Skjorte: Heavyweight button-down linen shirt Shorts: Cotton shorts, light grey/beige

Derfor valgte Ingvild plaggene:

Linskjorta tenker jeg at kan brukes hele sommeren, men like gjerne ellers i året. Den er laget i et litt tykkere stoff enn vanlig, så den kan også brukes som en slags over-skjorte. Var sikker på at Pål ville kle den!

En lys shorts bør alle ha, og shortsen jeg valgte er enkel og klassisk. For klassisk for Pål?

Påls kommentar:

- Det er mulig å argumentere for at dette er langt utenfor min normale stil, men da måtte jeg først ha hatt stil. Det gjelder først og fremst shortsen. Samtidig, eksperter - altså min kone, mener jo at mine shortser som jeg kjøper selv kan knapt brukes i mørke rom alene. Pluss for at den er over knærne.

Skjorta er innertier, og utrolig god å bruke. Den kommer jeg til å bruke mye, og shortsen er jo så fin at jeg kan gå med den ut på byen på ferien i Norge i sommer.

Her finner du skjorta, og shortsen får du tak i her.

Topp og shorts til Ingvild

Topp: Rib strap top Shorts: Denim overdye shorts

Derfor valgte Pål plaggene:

Ingvild er ikke den som bruker alt for mye farger, og jeg jusket rett og slett her ved å kikke på et gammelt bilde. Der fant jeg en topp som lignet på denne, og valgte en som så både behagelig og fin ut til både hverdags og litt finere.

Shortsen så ut som en slik du gjerne bruker ofte, og som er lett å kombinere med mye siden den er såpass enkel i utformingen.

Ingvilds kommentar:

Veldig fin topp, som jeg helt klart ville kjøpt selv også. Så Pål traff veldig bra på stilen min der. Jeg bruker nok ikke så mye farger nei, så svart og beige er et godt valg.

Shortsen var veldig fin og behagelig, og hadde nok vært finere på hvis den ikke var litt for stor. Men der var det jeg som bomma da jeg oppga størrelse! Jeg synes det kan være vanskelig å finne behagelige shortser, men denne er absolutt det.

Her finner du toppen, og her kan du få tak i shortsen.

Sko til Pål

Sko: Suede court trainers

Derfor valgte Ingvild skoene:

Lyse sneakers/trainers er perfekt til vår og sommer, og disse synes jeg var både enkle og fine. Bør passe til det meste!

Påls kommentar:

Skoene var veldig fine. Mitt problem med lyse sko er at jeg subber når jeg går. For den som ikke skjønner hva det betyr så drar jeg føttene med meg på bakken, så de blir fort litt for mørke. Verdt å ta med seg at skoene var veldig gode å bruke.

Skoene finner du her.

Svart kjole til Ingvild

Kjole: Ruffled crêpe dress

Derfor valgte Pål kjolen:

Denne så ut som en kjole som hadde veldig mange bruksområder, og som så fin nok ut til å bruke på restaurant og enkel nok til de fleste andre anledninger. Jeg fikk jo kjeft av Ingvild sist da jeg valgte en kjole som gikk nedenfor knærne så jeg dobbeltsjekket det.

Ingvilds kommentar:

Denne var skikkelig fin! Jeg tror ikke jeg hadde tatt sjansen på å kjøpe en slik selv, siden jeg ofte velger litt enklere snitt, men den var både behagelig og fin på. Kan brukes med et smalt belte/snor rundt livet for å få litt mer fasong, og kan fint slenges over etter å ha vært på stranda.

Jeg kommer garantert til å bruke denne mye!

Her finner du kjolen.

Jakke til Pål

Jakke: Moleskin Country

Derfor valgte Ingvild jakka:

Man trenger garantert en jakke i løpet av en norsk sommer, og denne så ut som et veldig bra alternativ. Den er passe tykk, og har en kult snitt.

Påls kommentar:

Denne prøvde jeg i praksis dagen etter ute med litt norsk sommervind, og den var akkurat passe varm og veldig enkel å bruke. Kult snitt, ja. Hadde aldri kjøpt den selv, men det er mest fordi jeg ofte havner i fella med å kjøpe det som kan ligne på allværsjakker.

Her finner du jakka.

Skjortekjole til Ingvild

Skjorte: Oversized shirt dress

Derfor valgte Pål skjortekjolen:

Dette var en såkalt shot in the dark, altså jeg tentke den kunne være smart å ha på sommeren. En skjortekjole som fungerer som noe deilig å dra over bikini om man vil kle litt mer på seg for å kjøpe seg en is eller noe slikt. Mer praktisk enn pent, kanskje.

Ingvilds kommentar:

Oi. Denne var ikke helt meg, jeg synes rett og slett ikke jeg kledde den. Fasongen ble litt for løs og rett ned, og jeg synes selv jeg så litt ut som jeg hadde prøvd å kle meg ut som lege. Den så kul ut på bildene på nettsiden, så kanskje den passer bedre på andre?

Her finner du skjortekjolen.

Lys bukse til Pål

Bukse: Regular Trousers Corduroy

Derfor valgte Ingvild buksa:

En lys og sommerlig bukse må også alle ha i skapet synes jeg. Denne er nok litt "penere" enn det Pål vanligvis ville valgt, noe man også merket på reaksjonen hans. Nei Pål, du ser ikke vestkant ut selv om du har på en slik bukse! 😂

Påls kommentar:

Dette var min første bukse i skapet som ikke er mørk blå og mørk svart. Det sier mer om meg, kanskje, enn noe annet. Sikkert folk på østkanten som har lyse bukser også, altså. Kommer nok til å bruke denne i sommer. Veldig god å gå med.

Buksa finner du her.

Bomull/silketopp til Ingvild

Topp: Cotton Silk short-sleeved top

Derfor valgte Pål toppen:

Denne så bare rett og slett veldig god ut. Klær for menn er ofte ubehagelige om de skal være pene, med litt overdrivelse da. Selv om kvinner sikkert vil påstå at det finnes mye ubehagelig også for dem så var dette en slik topp som både så bra ut og som så veldig god ut å bruke.

Ingvilds kommentar:

Denne var kjempefin! Jeg har lett etter noe slikt en stund, og elsker at den er en blanding av bomull og silke. Denne kommer jeg til å bruke masse i sommer, både til hverdags og når jeg må se litt mer ordentlig ut. 10 poeng!

Her kan du kjøpe toppen.

Alle plaggene i saken er valg ut fra Arket.

Konklusjon

Pål: Ingvild valgte klær jeg kommer til å bruke mye. Ikke den stilen jeg velger selv, men klær jeg burde gå mer i. Slikt sett var dette 9/10 i rating. Veldig fornøyd, og veldig fornøyd med kvaliteten på klærne og passform. Har ikke handlet mye på Arket før, men vil gjøre det mer nå.

Ingvild: Jeg synes Pål for det meste traff særdeles bra, plusspoeng for at han valgte en kjole jeg kanskje ikke ville valgt selv, men endte med å like veldig godt. Det eneste som ikke funka helt var skjortekjolen, resten var helt topp.

Likte stilen godt, det er også første (men ikke siste) gang jeg har prøvd plagg fra Arket.