Det er ingen tilfeldighet at filmene vi har valgt har status som kultfilmer. En stor del av innflytelsen er de uforglemmelige karakterene som forandret Hollywood for alltid. De var med på å skape motetrender som fremdeles er tidløse i dag.

Her er fem antrekk som er inspirert av fem ikoniske filmer.

«Indiana Jones»

Kultfilmen «Indiana Jones og det siste korstog» fra 1989 er den tredje filmen i filmserien om arkelogen Indiana Jones spilt av Harrison Ford. Den ikoniske stilen med hatt og skinnjakke er noe de fleste av oss kjenner igjen.

“I'm like a bad penny, I always turn up.” er en av de kjente frasene. Ønsker du en tøff, men sofistikert stil, kan du la deg inspirere av dette antrekket.

Ta skinnjakka og skjorta som utgangspunkt. Brune toner og en sort slips som en kontrast. Et par tøffe boots slik som disse fra Rieker fullfører antrekket.

Bukse fra Plain - Slips fra Dolce & Gabbana - Skjorte fra Stenströms - Skinnjakke fra All Saints - Boots fra Rieker

«A rebel without a cause»

Den siste filmen James Dean hadde hovedrollen i - og en av de mest omtalte filmene i popkulturen. Kåret til en av filmhistoriens beste filmer i USA på listen «AFI's 100 Years...100 Movies» i 1998.

Den klassiske denimbuksen og hvite t-skjorten har blitt en ikonisk look gjennom tidene.

Den kirsebærrøde jakken er kanskje det mest ikoniske plagget i filmen om rebelske Jim Stark. Harrington-jakka har vært populær siden 1930-tallet - designet av britiske Baracuta.

Paraply fra Barbour - Lue fra Ganni - Jakke fra Polo Ralph Lauren - Bukse fra Gant - Boots fra Common Projects

«Back to the future»

En uforglemmelig film med uforglemmelige antrekk. Marty Mcfly reiser fra 1985 til 1955 i en tidsmaskin, iført 80-talls Nike Cortez og denim plagg. Nike Cortez-skoene er fremdeles en av de mest solgte skomodellene fra Nike i dag.

Kopier stilen med denim fra topp til tå. Denimjakken er en lett jakke som man kan bruke både vår, sommer og høst. En rutete skjorte er særlig en must til høsten.

Denimjakke fra H&M - Skjorte fra H&M - Bukse fra H&M - Sneakers fra Nike Cortez

«Bullitt»

Den ikoniske 68-modellen fra Ford ble verdensberømt etter at Steve McQueen satt bak rattet i filmen «Bullitt». Filmen er kjent for sine actionfylte biljakter gjennom San Franciscos gater, men også for Frank Bullits klassiske antrekk.

En klassisk trenchcoat, blazer, skjorte og slips går aldri av moten. Bruk gjerne kalosjer fra norske Swims for å bevare og beskytte penskoene på regnværsdager.

Slips fra Eton - Blazer fra Tiger of Sweden - Frakk fra J.Lindeberg - Bukse fra Plain - Skjorte fra Stenströms - Sko fra ECCO

«The Good the Bad and Ugly»

Clint Eastwood spiller "Blondie" i den ville vesten under den amerikanske borgerkrigen antrukket i brun poncho, med siggen i munnviken. Den ikoniske hatten er en egen sjanger.

La deg inspirere av brune toner kombinert med andre nøytrale farger. En vest er noe av det kuleste du kan gå med i høst. Style vesten med en skjorte og et skjerf inspirert av en av de kuleste karakterene i Hollywood.

Skjorte fra Stenströms - Vest fra Stenströms - Bukse fra Dr.Denim - Skjerf fra Inwear - Sko fra Ludwig Reiter - Belte fra Paolo Vitale