Norsk vinter kommer i ulike former - noen dager er det puddersnø, andre dager er det sludd og våte veier, eller bare vinterdager som minner mer om høst.

Vi har sett på kvalitetene du må se etter før du gjør innkjøp. I tillegg finner du populære vintersko under hver kategori.

Ekte skinn

For det første må du se kvaliteten av materialet. Gode vintersko har ofte tykk yttermaterile, og da snakker vi ekte skinn.

Du får ikke vintersko som varer lenge om du velger imitert skinn. Kunstskinn er ikke like slitesterkt. Det er ofte ganske lett å se om skinnmaterialet er ekte vare eller ikke. Er det mykt og hardt, så er det ofte ekte skinnsko.

Er du i tvil, pleier det alltid å være et klistremerke festet på skoen, som gir deg informasjon om materialet. En annen fordel med skinnsko er at de puster bedre og tilpasser seg etter foten.

Her er noen bestselgere:

Gant

Chelseaboots fra Gant, som går til det meste i klesskapet. Disse er ikke fôret, men du kan enkelt kjøpe varmesåle for å gjøre de varmere. Materialet er i 100 % skinn. Disse selger fort unna, så det gjelder å være rask.

Her får du tak i skoene fra Gant

Red Wing Shoes

Varme og fine boots med fôr i skinn. Overdelen er selvfølgelig ekte skinn, og du får tykk såle for godt grep. En klassiker for den som vil ha alt annet enn sort.

Her finner du skoene fra Red Wing Shoes

Se flere støvler fra Red Wing Shoes her

Gant

Enda en Chelseaboot fra Gant som selger unna, men med tykkere såle og skinnende materiale. Innsiden er av ekte skinn, og yttersålen er av gummi. Disse er perfekte for deg som vil ha en klassiker i mange år.

Her finner du skoene fra Gant

Se flere vintersko fra Gant her

Vanntette

Hundre prosent skinn betyr ikke nødvendigvis at skoen er vanntett. Dog kommer du langt med lærfett og impregnering. Vintersko med såkalt tex-membran er også en god investering. Det vil si at det er hundre prosent vanntett og pustende.

Dette fordi tex-membranen har mange hull eller porer som er for små til at vanndråper trenger inn. På den andre siden er likevel hullene i membranen store nok til at svette eller varmdamp fra føttene kan slippe ut.

Her er noen bestselgere:

Diemme

Italiensk merke som har alle materialene en vintersko skal ha. Kraftig, vannavvisende, gummisåle, 100 % lammeull på innsiden og 100 % ekte skinn. Disse er veldig enkle, og gir deg godt grep på alle vinterlige underlag.

Her finner du skoene fra Diemme

Se flere støvler fra Diemme her

Swims

Mørke vintersko fra norske Swims med høy skaft. Perfekt for regn, snø og slush. Disse er svært holdbare som du kan sverge til i mange år. Yttersålen er av gummi og redder deg fra glatte veier.

Her finner du skoene fra Swims

Timberland

Ikoniske Timberland har laget populære vintersko i mange år. Denne modellen har ekte skinn rundt skaftet, og beskytter deg fra våte dager, samtidig som den holder deg varm. Yttersålen består av slitesterk gummi med godt grep. Normalprisen er 1999 kroner, men nå er de på tilbud.

Her finner du skoene fra Timberland

Riktig fôr og såle

Det er også viktig å velge fôret skaft og innersåle. Ullfôr er det mest effektive materialet du kan velge for å holde føttene dine varme. Om skoen ikke er fôret, kan du alltid kjøpe varmesåle og legge det inn i skoen.

Vi ønsker å slippe å måtte ski på glattisen, og da er det lurt å velge sko med gummisåle. De er sklisikre mot glatt føre, samtidig som de isolerer føttene godt mot kulden.

Her er noen bestselgere:

Adidas Terrex

Ønsker du å holde deg trendy men praktisk, er disse skoene fra Adidas noe for deg. De er lette, og perfekte til kalde vinterdager. Blant materialene er Cold.rdy-lagsystemet, som holder varme inne, og mesh sørger for ventilering og fuktutslipp. Yttersålen gir ulitmat fotfeste gjennom vinteren.

Her finner du skoene fra Adidas

Gant

Enda en klassiker fra Gant, som holder seg i mange år. Overdelen er i ekte skinn, og yttersålen i gummi beskytter deg mot å tryne på isen. Skoene er fôret i mykt stoff. Disse koster vanligvis 2299 kroner, men nå får du de på salg.

Her finner du skoene fra Gant

Björn Borg

Björn Borg er et merke med kvalitetsmaterialer som de fleste har et godt forhold til. Disse støvlene kommer med myk fuskepels, gummisåle og overside i skinn. Prisen? Vanligvis 1349 kroner, men sjekk prisen nå.

Her finner du skoene fra Björn Borg