På jakken, capsen, pikéen. Hesten med en polospiller på ryggen som bærer en langskaftet kølle er å se "overalt" og mildt sagt klistret til hjernen.

Polo Ralph Lauren og merkets unike hestelogo har blitt kjent i alle verdens hjørner. Og du finner den bæret av både menn og kvinner i alle aldre. Selv i ulike subkulturer som hip hop, skate og punk.

Se stor oversikt over Polo Ralph Lauren her

Eventyret startet da Ralph Lauren som 28-åring i 1967 lanserte sin første slipskolleksjon, etter at han overtalte presidenten til slipsprodusenten Beau Brummell. Ralph tok et lån på 50 000 dollar og la til "polo" i navnet, som tydelig viser hans store kjærlighet for hestesporten.

I 1969 valgte Manhattans varehus Bloomingdale's eksklusiv tilgang til slipskolleksjonen. De ga til og med Ralph Lauren sin egen butikk. Tre år senere ble den ikoniske poloskjorten til Polo Ralph Lauren født.

Hans milliardimperium fikk en opptur på 80- og 90-tallet da alle ville ha skjortene med den lille hestepolospilleren på.

Mange påstår at preppy-stilen er synonym med Ralph Lauren, men det finnes utallige andre stiler som varemerket også har blitt kjent for av i løpet av årene. Som for eksempel denim, den sporty stilen og pikeén.

Sjekk Polo Ralph Lauren på salg her

Merket er kjent for sine tidløse snitt som aldri går av moten. Flere av plaggene har altså beholdt sin sjarm og regnes som ikoniske. Her er noen klassiske favoritter.

Oxford

Polo-merket ble stadig mer populært i Storbritannia på 80-tallet da en pastellfarget Oxford-skjorte var et must for å komme inn i klubber.

Oxford-skjorten debuterte i begynnelsen av Ralph Lauren-merket og i dag designes det utallige varianter av den ikoniske skjorten.

Her finner du den

Harrington

En Harrington-jakke (opprinnelig kun kjent som en Baracuta-jakke eller en G9) er en lett, midje-lengdejakke laget av bomull, polyester, ull eller semsket skinn. Innvendig er det ofte tradisjonell Fraser-tartan (rutemønstret) fôr inspirert av keltisk-britisk tradisjon.

Steve McQueen, James Dean og Frank Sinatra ble fotografert iført jakker i Harrington-stil i filmer og hverdagen.

Over tid fikk Polo Ralph Lauren sin versjon av Harrington-jakken med og uten krage. Å ha en Ralph Lauren Harrington-jakke var, og fortsatt er, trendy.

Baracuda-jakken fra Polo Ralph Lauren finner du her

Polo Bear

Det startet med broren til Ralph fikk en teddybjørn kledd som Ralph Lauren av en kollega til sin bursdag.

Som en spøk, lagde de en begrenset samling av bjørnene ikledd Polo Ralph Lauren året etter. De 200 små bamsene ble utsolgt den første uken. Etterhvert dukket bamsen opp på t-skjorter, slips, jakker og gensere.

Her finner du collegegenseren

Se flere plagg med den ikoniske bamsen her

Poloskjorte

Du kommer ikke unna Polo Ralph Lauren uten å nevne pikéen, eller poloskjorten. Ralph Lauren lanserte den først i 1972 som opprinnelig var en tennisskjorte.

Det tok ikke lang tid før Polo Ralph Laurens skjorte ble ganske enkelt kjent som poloskjorte, også brukt av polospillere.

Her finner du de

Hvite sneakers

Helhvite skinnsneakers har raskt blitt en må-ha i garderoben de siste årene. Disse fra Polo Ralph Lauren scorer høyt på kvalitet og utseende.

De har et stilrent design med brodert polospiller på utsiden av skoene. I tillegg har de fint lær som blir bedre med tiden.

Her finner du de

Boblevest

En klassisk og tidløs boblevest av resirkulerte materialer. Denne kan du ha under en jakke eller alene til våren. Den holder deg altså varm og tørr i både vår og høst.

Her finner du den

Se flere klassikere fra Polo Ralph Lauren her

Se også nyheter fra Polo Ralph Lauren her

Hettegenser

Det var på 70-tallet at hoodien vi kjenner til i dag ble populær. Hip hop-musikken begynte å få fotfeste i denne perioden, og filmer som Rocky gjorde sitt inntog.

I dag er hettegenseren et hverdagsplagg for alle. Og selvfølgelig er Polo Ralph Lauren også kjent for sine stilrene hoodies.

Se stort utvalg av hettegensere fra Polo Ralph Lauren her

Her finner du den i mørkeblå

Rugbyskjorte

Du finner ikke et mer britisk plagg enn rugbyskjorten. Skjorten ble først skapt i 1893 i England for å skille mellom ulike rugby lag i skolene. I dag brukes plagget på ulike måter, og passer fint til både den urbane og preppy stilen.

Her finner du den

Se flere rugbyskjorter her

Kilder: Wikipedia/Polo Weekly/ CareofCarl