*Nettavisen.*

Vintersko til herre 2019

Reklame
 

Foto: Unsplash.com

Dette må du se etter før du kjøper nye vintersko. Vi gir deg oversikten.

23.10.19 13:22

Nå er det ikke lenge til før du ser ut av vinduet og tar frem mobilen for å knipse et bilde. Snapchat-storyen blir fult av bilder med teksten "oi, det snør ute nå!". Da er det lurt å være forberedt med "null stress, jeg har jo et par freshe vintersko i skapet som jeg kan ta frem! #kulevintersko #jegertrendy".

Det er flere ting du må huke av fra listen på de perfekte vinterskoene.

Ekte skinn

For det første må du se kvaliteten av materialet. Gode vintersko har ofte tykk yttermaterile, og da snakker vi ekte skinn.

Du får ikke vintersko som varer lenge om du velger imitert skinn. Kunstskinn er ikke like slitesterkt. Det er ofte ganske lett å se om skinnmaterialet er ekte vare eller ikke. Er det mykt og hardt, så er det ofte ekte skinnsko.

Er du i tvil, pleier det alltid å være et klistremerke festet på skoen, som gir deg informasjon om materialet. En annen fordel med skinnsko er at de puster bedre og tilpasser seg etter foten.

Se stor oversikt over vintersko hos Care of Carl.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Vanntette

Hundre prosent skinn betyr ikke nødvendigvis at skoen er vanntett. Dog kommer du langt med lærfett og impregnering. Vintersko med såkalt tex-membran er også en god investering. Det vil si at det er hundre prosent vanntett og pustende.

Dette fordi tex-membranen har mange hull eller porer som er for små til at vanndråper trenger inn. På den andre siden er likevel hullene i membranen store nok til at svette eller varmdamp fra føttene kan slippe ut.

Stylepit har stort utvalg av vintersko. Klikk her.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Merrell - Swims - Swims - Hub

Riktig fôr og såle

Det er også viktig å velge fôret skaft og innersåle. Ullfôr er det mest effektive materialet du kan velge for å holde føttene dine varme. Om skoen ikke er fôret, kan du alltid kjøpe varmesåle og legge det inn i skoen.

Vi ønsker å slippe å måtte ski på glattisen, og da er det lurt å velge sko med gummisåle. De er sklisikre mot glatt føre, samtidig som de isolerer føttene godt mot kulden.

Sjekk vintersko hos Miinto.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Gant - Red Wing Shoes - Merrell - Bally

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag