Motehuset Prada kutter ut pels

HØRER PÅ FORBRUKERNE: I dag ble det klart at Prada kutter ut å selge pelsprodukter.

HØRER PÅ FORBRUKERNE: I dag ble det klart at Prada kutter ut å selge pelsprodukter. Foto: Luca Bruno (AP/NTB Scanpix)

Pelsproduktene skal fases ut - i 2020 er det helt slutt.

22.05.19 17:18

Det melder Sky News.

Det italienske motehuset som har solgt mink, rev og kanin som deler av sine kolleksjoner, skal nå kutte ut pels fordi kundene har ønsket endring.

- Prada-gruppen er forpliktet til innovasjon og sosialt ansvar. Fokus på innovative materialer vil sørge for at selskapet kan utforske nye grenser for kreativt design, smatidig som vi møter kravene for etiske produkter, sier Pradas merkesjef Miuccia Prada ifølge Sky News.

Han peker på at det har vært positiv dialog i kulissene med organisasjoner mot pels som har bidratt til beslutningen.

Etterlater liste

At Prada nå kutter ut pels gjør at de havner i godt selskap med andre kjente merkevarer som har tatt samme beslutning. Michael Kors, Gucci, Versace, Burberry, Chanel, Coach, Donna Karan, Diane von Furstenberg og Jimmy Choo. Flere designere, som Hugo Boss, Armani and Tommy Hilfiger, har heller benyttet seg av syntetiske materialer.

Claire Bass, administerende direktør i selskapet Humane Society International UK, mener dette er en historisk beslutning som understreker at pels tilhører fortiden.

- Det etterlater en krympende liste av designere, som Yves Saint Laurent, Fendi og Dolce & Gabbana som ser vanvittig isolert ut og utenfor tidsånden.

AKSJONER: Aktivister fra italienske PETA aksjonerer mot pels med hendene dekket av blodlignende-maling. Nå snur motehuset. Foto: NTB Scanpix

NOAH: - Stolte

Den norske dyrerettighetsorganisasjonen NOAH har bidratt i prosessen med en rapport om nordisk pelsoppdrett. De ønsker Prada-gruppen varmt velkommen til den stadig voksende gruppen av designere og moteaktører som sier nei til pels.

- NOAH er stolte av å være en del av Fur Free Alliance, som har spilt en viktig rolle i Prada-gruppens standpunkt mot pels. Det er en seier for dyrene at stadig flere aktører i moteindustrien nå tar avstand til pels, både for å møte kundenes krav til etiske klær, men også fordi de forstår viktigheten av å ta hensyn til dyreetikk og dyrevelferd. Her i Norge har vi i år endelig fått et vedtak om forbud mot pelsdyroppdrett, mens den norske motebransjen i lang tid har snudd ryggen til pels - og moteuken ble pelsfri i samarbeid med NOAH allerede i 2010. Det er med stor glede vi ser at stadig nye ledende motemerker blir pelsfrie, sier Siri Martinsen, leder i NOAH - for dyrs rettigheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.