Hvem, hva hvor? Med spalten «5 kjappe motenyheter» skal vi i Melk & Honning sørge for at du enkelt og raskt kan holde deg oppdatert på motenyheter fra bransjen. Ikke gå glipp av siste nytt.

Ganni selger for millioner på nett - tjener ingenting selv

I en tid hvor bruktkjøp bare blir mer og mer attraktivt, er det danske klesmerket Ganni et av de mest populære merkene på «resale»-platformer som Vestiaire Collective og Trendsale.

Det skriver den danske motenettsiden Fashion Forum.

Ifølge motenettstedet opprettes det hundrevis av Ganni-annonser om dagen på Trendsale alene. Også hos norske «resale»-plattformer som Tise og Finn.no er det ikke mangel på videresalg av Ganni-klær.

En helt fersk forskningsrapport, gjennomført av Lifestyle & Design Cluster og gjengitt av Fashion Forum, viser at brukte Ganni-klær selges for millioner hvert år på ulike bruktsider.

Nå vil Ganni selv sørge for at også de tjener penger på denne million-industrien.

Ganni-sjef Nicolaj Reffstrup kan fortelle at de har litt av hvert i vente:

– Vi skal tilby vår community flere ulike muligheter å nærme seg oss på, gjennom eie, leie og salg av Ganni. Vi skal gjøre dette på en måte som er så flytende at forbrukerne ikke engang merker at de har tatt det ansvarlige valget. Og så skal vi sørge for at vi tjener penger på det, sånn at vi kan skalere initiativet og skape en varig endrig i måten vi forbruker mote på.

Hermès slipper neglelakk

Luksusmerket Hermès, som er i toppsjiktet når det gjelder vesker, har akkurat lansert neglelakklinjen Les Mains Hermès. Nyhetene om en neglelakklinje, som nytt kapittel av Hermès Beauty, ble sluppet tidligere i år.

At motehuset har valgt å satse på neglelakk fikk mye oppmerksomhet og skapte raskt høye forventninger.

Neglelakklinjen som endelig er her, består av 71 prosent naturlige ingredienser og kommer i 24 fargenyanser. I tillegg har de også lansert pleieprodukter og negleverktøy.

Louis Vuitton trapper opp grønt fokus

Luksusmotehuset har nylig åpnet opp om egne grønne tall. I eksklusivt intervju med WWD, forteller merket at de per i dag resirkulerer eller gjenbruker 93 prosent av materialene.

I tillegg deler de blant annet at 69 prosent av energien som driver verkstedene og andre steder for logistikk er fornybar, og at 52 prosent av råmaterialene deres er sertifisert som mer bærekraftige. Chief executive Michael Burke forteller at de også jobber med å «designe ut» all engangsplast fra produktene sine – særlig engangs-filmen som skal beskytte metall og hardware som alltid er på nye produkter.

Det er første gang merket er åpne om sin grønne målsetting. Planen er å nå 100 prosent på alle punkter, blant annet de nevnt over, innen 2025.

– Dette er ikke noe vi akkurat har begynt med, men vi begynner å snakke om det nå fordi vi har fakta og nok erfaring til å forplikte oss til uttalelser og mål, sier Burke.

Stine Goya opplever fordoblet økning.

Danske Stine Goya har delt årsregnskap fra april 2020 til april 2021 med mer enn fordoblede tall. Med det svarer de selv på spørsmålet de stilte i tittelen til sesongens SS22 visning under moteuken i København, nemlig How Much Can We Grow?

Representanter fra merket forteller til Fashion Forum at de tror økningen delvis skyldes en økt etterspørsel etter fargesterk og leken mote som følge av koronapandemien.

Virgil Abloh hedres med stipend-pris.

The Fashion Scholarship Fund sin årlige prisudeling velger i år å hedre Virgil Abloh fra Off-White og Louis Vuitton samt Geoffroy van Raemdonck fra Neiman Marcus Group for sine bidrag til moteindustrien.

Abloh skal hedres for stipendordningen Post-Modern Scholarship Fund som han opprettet i samarbeid med FSF i 2020, for å bidra til å gi svarte studenter fordeler gjennom økonomisk støtte, karriereveiledning og mentor-arbeid. Da de sparket i gang fondet, var det med en milliondonasjon fra Abloh og partnere som Louis Vuitton og Farfetch.

Van Raemdonck hedres for sitt støttende arbeid for mangfoldig ungdom gjennom Neiman Marcus-gruppen, også i samarbeid med FSF.

Under galaen som holdes i forbindelse med prisene, skal det blant annet deles ut over en million dollar i stipend til 120 studenter.