Sliter du med sexlysten? Da kan musikk være løsningen for å få fart på sexlivet med partneren din.

– Musikk kan gjøre sexlivet ditt bedre, både gjennom økt sexlyst og bedre sex. Pop og soul er sjangerne som øker sexlysten mest, mens danseband og folkemusikk er mindre sexy, sier Ninni Lindertz, nordisk markedssjef for Sonos i en pressemelding.

Undersøkelsen viser at desto mer sex du har, desto bedre liker du å kombinere sex og musikk.

– Nordmenn trekker fram artister som Marvin Gaye, Elvis Presley og The Weeknd blant artistene de vil lytte til før eller under sex. De mellom 18 og 29 år oppgir imidlertid at hiphop er den beste sex-sjangeren, og de skiller seg dermed fra eldre aldersgrupper, forklarer Lindertz.

Musikk og alkohol gir mest sexlyst

Tre av ti nordmenn har sex hver uke eller oftere, og musikk er blant faktorene som kan bidra til sexlyst, ifølge Sonos sin undersøkelse.

– Nordmenn oppgir at musikk, alkohol og belysning kan være med å avgjøre om du får lyst på sex eller ikke, sier hun og viser til resultatene av undersøkelsen.

Det du ser på TV, maten du spiser og stearinlys spiller også en rolle. Likevel oppgir flesteparten at de ikke vet hvilke faktorer som påvirker sexlysten deres. Det er dem mellom 18 og 29 år som oftest kombinerer musikk og sex.

– Hele 40 prosent av nordmenn i tjueårene sier at musikk kan øke sexlysten deres, mens bare 20 prosent av de i femtiårene er enig i dette. De mellom 18 og 29 år er også mest glad i å lytte til musikk mens de har sex, sier Lindertz.

Fem av de mest populære sex-låtene:

Marvin Gaye – Let’s Get It On

Elvis Presley - Blue Hawaii

Barry White - Can't Get Enough Of Your Love, Babe

The Weeknd – Earned It (Fifty Shades Of Grey)

Celine Dion – My Heart Will Go On

Klikk her for å se hele listen på Spotify.

Lyse og mørke stemmer kan påvirke

Ifølge sexolog og parterapeut Bianca Schmidt er fysisk tiltrekning sammensatt, men det er ikke noe i veien for å prøve musikk for å øke lysten.

– Alt du finner på som gjør at du kommer i stemning er ok, enten det er god musikk, peisbål eller noe helt annet. Kjør på, for det er ingenting som er forbudt, sier Schmidt til Sonos, som har sendt ut pressemeldingen.

Sexologen forteller også at seksualitet er et møte mellom to menneskers sanseapparat, og det inkluderer hørselen.

– Heterofile kvinner har en tendens til å tenne på maskulinitet og dermed en dyp, mørk mannsstemme. På samme måte kan en lys, myk stemme hos en kvinne være attraktiv blant heterofile menn, sier hun.

Likevel mener hun at vi ikke kan konstatere at musikk med dyp eller lys vokal er tennende.

- Det er mange flere faktorer som til sammen skaper attraksjon, forklarer Schmidt.