*Nettavisen* Livsstil.

Musikkprofil slaktet VG - nå legger avisen seg flat

STØTTER: Malin Kulseth støtter Christer Falck, og kommer selv med kritikk av VG-journalist Thomas Talseth.

STØTTER: Malin Kulseth støtter Christer Falck, og kommer selv med kritikk av VG-journalist Thomas Talseth. Foto: Malin Kulseth/Montasje (Instagram/NTB Scanpix)

Malin Kulseth, som var gift med rapperen Lars Vaular, hevder at VG-journalist Thomas Talseth har behandlet henne dårlig. Nå beklager avisen.

04.08.20 23:24

På søndag var Christer Falck ute på Facebook og fyrte løs mot Talseth etter at VG-journalisten skrev en artikkel om Falcks årsresultat fra 2019, som handlet om at Falcks selskap gikk med underskudd på over en halv million kroner.

«Thomas Talseth har vært etter meg i en årrekke. Husker ikke helt hvor det startet, men husker jeg outet ham som en av de som byttet platene han fikk fra plateselskapene i røyk på Platekompaniet», var noe av det Falck skrev i innlegget sitt.

Les også: Storm mot VG-journalist - harde anklager fra Christer Falck

«Så får vi håpe at denne personlige vendettaen heller overføres til Talseths Facebook-side eller en blogg, og at han ikke bruker VG som sin personlige boltreplass fremover», avslutter Falck Facebook-innlegget med.

- Provosert nok

Nå får Falck støtte av Malin Kulseth som har tagget Falck i et Facebook-innlegg hun la ut mandag kveld, som Medier24 omtalte først. Kulseth har jobbet mange år i musikkbransjen som blant annet Spotify-redaktør, nettredaktør i Natt & Dag og pressesjef for by:Larm. Hun var gift med rapper Lars Vaular i fire år før det ble slutt i fjor, og i Facebook-innlegget hevder hun blant annet at Talseth «maste» om bruddet mellom henne Vaular.

Klikk på bildet for å forstørre. EKS-PAR: Her er Lars Vaular og Malin Kulseth sammen før utdelingen av Spellemannprisen i 2015.

EKS-PAR: Her er Lars Vaular og Malin Kulseth sammen før utdelingen av Spellemannprisen i 2015. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

«Et godt karakterdrap kan være forløsende å lese.

I utgangspunktet tenkte jeg at det var deilig at Christer Falck kjørte ut sitt innlegg om Thomas Talseth så vi andre som har minst like dårlige erfaringer med ham som journalist slipper.

Men da jeg leste i Nettavisen at VG stiller seg helt uforstående til at andre har lignende opplevelser med Talseth ble jeg provosert nok til at jeg nå publiserer mailen jeg sendte til Atle Jørstad i fjor om hvordan Talseth har mast om bruddet mellom Lars og meg til tross for at han allerede hadde fått svar fra hans management, og hvordan han sprutet ut en sak om at jeg søkte jobb i P3 på forsiden av VG.no uten å ta kontakt med meg på forhånd», er noe av det Kulseth skriver på Facebook.

Hun legger også ved en e-post hun sendte til VGs Rampelys-sjef Atle Jørstad i 2019, hvor det kommer frem at Jørstad ønsket å møte henne. Kulseth oppfattet Jørstad som ryddig, men svarte ikke på møteinnkallelsen fordi hun var «ganske utbrent».

Les også: All dansk musikk fjernes fra YouTube

Kulseth legger også til at hun aldri ønsket å ta inn noen sak for PFU (Pressens faglige utvalg), men at hun kun ønsket at Talseth skulle få en «oppstrammer» internt på grunn av det hun oppfattet som «manglende folkeskikk».

Nettavisen kontaktet Kulseth og Talseth mandag kveld. Talseth har ikke besvart våre henvendelser. Kulseth sendte vår journalist en SMS tirsdag morgen der hun ikke har mer å tilføye om ikke VG eller Talseth svarer mer selv.

- Vi beklager

Mandag kveld hadde ikke VGTV-redaktør Rolf Sønstelie mulighet til å svare på kritikken fra Kulseth, men tirsdag kveld sender han et skriftlig svar.

- Det er ikke feil å rette en høflig henvendelse om et mulig samlivsbrudd mellom kjente mennesker. Men i dette tilfellet tok vi ikke nok hensyn, særlig med tanke på situasjonen Kulseth stod i, og det er vi lei oss for. Det har vi beklaget overfor Kulseth i dag, skriver VGTV-redaktøren til Nettavisen, som også for øyeblikket har det operative redaktøransvaret i VG.

Var på kveldsvakt

Han vil ikke kritisere sin egen journalist, men skriver følgende i sitt tilsvar til Kulseths utblåsning om at Talseth «maste» for mye om bruddet mellom henne og Lars Vaular.

- Denne saken startet som et tips til VGs redaksjon. Thomas Talseth var på kveldsvakt da tipset kom, og fikk i oppgave å ettergå tipset i første omgang. VG henvendte seg flere ganger til Malin Kulseth om samlivsbruddet med artisten Lars Vaular. Her skulle vi vist mer hensyn. Vi forstår at hun opplevde dette som en tilleggsbelastning. Slik skal det ikke være. Dette har vi formidlet til henne personlig i dag, forteller VGTV-redaktøren.

Sønstelie legger også til at de tar kritikken fra Kulseth til etterretning, og at de er alltid åpne for tilbakemeldinger, hvis noen føler seg truffet av VGs journalistikk.

- Noen ganger kan det oppstå konflikter når pressen retter søkelyset mot en bransje eller enkeltpersoner. Som regel dreier det seg om saklig uenighet. Men noen ganger gjør VG feil. Da beklager vi, og gjør eventuelle rettelser. Vi lytter til kritikk, og ber dem som har innsigelser, om å ta kontakt, skriver VGTV-redaktøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.