Britiske arkeologer har gjort et interessant funn i Buckinghamshire, rundt en time utenfor London.

Nederst i ei grøft fant de skjelettet av en mann - liggende med hodet ned og hendene bundet fast på ryggen. Arkeologene tror mannen har levd under jernalderen, for rundt 2500 år siden.

LES OGSÅ: Mangemillionær gravde ned skatt verdt millioner – nå er den funnet

Så langt vet de lite om hvordan mannen døde, men antar han ble drept eller henrettet.

- Mannens død er et mysterium for oss, men det er ikke mange måter man ender opp i ei grøft på, med hodet i bakken og hendene bundet. Vi håper osteologene kan belyse dette potensielt grusomme dødsfallet, sier arkeolog Rachel Wood i en pressemelding.

- Overrasket

Mannen ble funnet ved Wellwich Farm i forbindelse med utbyggingen av den nye jernbanelinjen i England, High Speed 2, som skal forbinde London med Birmingham, East Midlands, Manchester og Leeds.

Skjelettet var ikke det eneste funnet som ble gjort. Under gravingen fant arkeologene også en Stonehenge-aktig treformasjon, som de tror har blitt brukt i ulike seremonier.

I tillegg har de funnet gullmynt fra Jernalderen, samt flere tegn til tidligere beboelse på området, skriver BBC.

- Vi visste allerede at Buckinghamshire er rik på arkeologi, men vi ble litt overrasket over å finne et område som viser menneskelig aktivitet hele 4000 år tilbake i tid, sier Wood i pressemeldingen.

Høy status

Skjelettet lå begravd i en kiste med bly på innsiden. Utsiden var trolig lagd av tre. Arkeologene tror mannen må ha vært av høy status siden dette var dyrt materiale.

Arkeologene skal nå fortsette å utforske området, samt undersøke skjelettet nærmere.

- Funnene på Wellwick Farm understreker faktum at folk levde, jobbet og døde i dette området, lenge før vi var her, avslutter Wood.