«Farmen kjendis» er tilbake på TV-skjermen, og igjen skal 14 kjente fjes drive en gård 100 år tilbake i tid. Uke etter uke skal de kjempe for tilværelsen, før det til slutt står igjen én vinner med splitter ny bil.

Årets deltakere består av alt fra gründere og influensere til skuespillere og kokker, som alle er kjente ansikter her til lands.

Les også: Historisk endring i «Farmen kjendis»: – Ble veldig skuffet

Med et kjent ansikt følger ofte en relativt solid inntekt, da mange av kjendisene har flere andre prosjekter på gang ved siden av TV-deltakelsen. I tillegg får de betalt for å delta i programmet – men hvor mye de får er imidlertid ikke kjent.

Det som derimot er kjent er hvor mye «Farmen kjendis»-deltakerne har tjent tidligere. Skattelistene for 2021 ble offentliggjort på tampen av fjoråret, og viser store inntektsforskjeller mellom kjendisene.

Troner øverst

Den som tjener aller best av de 14 nye forpakterne er Ørnulf Høyer (65), viser skattelistene.

Høyer troner øverst på inntektslista for 2021 med hele 6.481.580 kroner i inntekt. I tillegg er han også den som er oppført med høyest formue, som er på svimlende 36.920.782 kroner.

At Høyer troner øverst på listen er kanskje ikke så veldig overraksende.

65-åringen er nemlig gründeren bak kleskjeden Høyer, som han startet i 2004, og butikkene har siden vært et motemekka for kvalitetsbevisste og moteinteresserte nordmenn.

I tillegg har han satset stort på netthandel og oppbygging av merkevarene Maud og Fram. Maud er oppkalt etter dronningen med samme navn, mens Fram er oppkalt etter skipet til Høyers oldefar, Frithjof Nansen.


Høyer tjener over fire ganger så mye som nestemann på inntektslista, Ingrid Vik Lysne (31). Gjenbruksinfluenseren tjente 2.045.372 kroner i 2021, viser skattetallene.

Se hele listen over «Farmen»-kjendisenes inntekt lenger ned i saken!


Vik Lysne er derimot oppført med null kroner i formue – i likhet med flere av deltakerne.

Nettavisen gjør oppmerksom på at skattelistene viser utlignet inntekt og formue for året 2021, men de forteller ikke alt om en persons inntekt eller formue. Inntekten i skattelistene er såkalt alminnelig inntekt: Summen av alle inntekter minus fradrag.

I tillegg er det flere som har inntekter registrert i for eksempel eget selskap, og dermed kommer ikke tallene frem i skattelistene. Trolig gjelder dette Trond Moi (52), som er å finne nederst på inntektslista for 2021. Han står nemlig oppført med både en inntekt og formue på null kroner.

Størst formue

Til tross for at Høyer ruger på toppen av lista over høyest formue med over 33 millioner kroner, så er det Elin Tvedt (48) som har nest høyest formue blant «Farmen»-kjendisene.

Programlederen og det tidligere værankeret sto i 2021 oppført med en formue på 2.723.630 kroner, samt en inntekt på 1.268.289 kroner.

Tvedt startet sin karriere på som væranker for TV 2, og ble raskt et kjent ansikt for de fleste nordmenn. Deretter gikk ferden videre som programleder for underholdningsprogrammet «71 grader nord». I tillegg har 48-åringen gjort en rekke TV-opptredener og skrevet boken «Gravid, jeg? Dagbok fra et svangerskap».

Også Aslak Maurstad (30) har en relativt høy formue, og kommer som nummer tre i rekken bak Høyer og Tvedt. Skuespilleren og gameren har en formue på 1.994.005 kroner. I tillegg sto Maurstad oppført med en inntekt på 302.612 kroner i 2021.

Halvparten med millionlønn

Ut i fra inntektslisten er det derimot flere av forpakterne som har gode lønninger og tjener over én million kroner.

Både Christopher Mørch Husby (33) og Espen PA Lervaag (44) er oppført med millionlønn, viser tallene for 2021. Mørch Husby tjente 1.514.128 kroner, med komikeren hakk i hæl med en inntekt på 1.307.372 kroner samme år.

Influenser Malin Nesvoll Vangsnes (32) landet på sin side på rett under millionen i 2021, og står oppført med en inntekt på 963.144 kroner.

Les også: «Farmen kjendis»-Malin lekket sitt eget nakenbilde: – To hengepupper og en busk

Skuespiller Marit Adeleide Andreassen (56) og TV-profilen Lina Adampour (37) hadde relativt lik inntekt i 2021, henholdsvis 580.312 og 514.652 kroner.

Nederst på inntektslista blant årets «Farmen kjendis»-deltakere ligger Aleksander Stenfeldt Sæterstøl (26), Sofie Karlstad (25) og nevnte Trond Moi (52).


Ifølge skattelistene tjente Sæterstøl 310.432 kroner i 2021, mens Karlstad hadde en inntekt på 55.889 kroner.

Både Sæterstøl og Karlstad jobber som influensere, og har trolig derfor egne firmaer eller aksjeselskap, og velger selv hvor mye de vil ta ut i inntekt hvert år. I tillegg har begge vokst seg større om underholdningsprofiler de senere årene, og dermed har trolig inntekten deres også vokst.