For en drøy uke siden var det premiere på den tredje og siste sesongen av NRK-suksessen «Exit».

Historien om de kontroversielle finansmennene, Adam, Jeppe, Henrik og William er snart ved veis ende, og det er igjen enorm interesse for serien. Over én million så første episode av den siste sesongen.

Les også: Millionsuksess for «Exit»: – Norges suverent mest populære dramaserie

Også hovedpersonens ektefeller er sentrale i den siste sesongen, hvor Ine Marie Wilmann (38) og Agnes Kittelsen (42) spiller henholdsvis Celin og Hermine.

Førstnevnte har gjort stor suksess verden over den siste tiden med Netflix-filmen «Troll», mens her til lands er hun kanskje aller best kjent for rollen sin som den den fragile kona til William i «Exit», som spilles av Pål Sverre Hagen (42).

Spilt ektefeller flere ganger

Å spille mot hverandre er imidlertid noe Wilmann og Hagen har god erfaring med. Observante TV-seere har man kanskje lagt merke til at de to stadig spiller mot hverandre, så mange ganger at Wilmann selv er blitt usikker på hvor mange ganger de har spilt sammen.

– Vi har spilt ektefeller to eller tre ganger, vi har spilt far og datter, vi har spilt i samme vennegjeng og vi har spilt kollegaer. Jeg lurer på om det er ni ganger eller noe sånt, sier Wilmann til Nettavisen samtidig som hun forsøker å telle med fingrene.

De to skuespillerne har spilt ektefeller i både «Exit», «Krigsseileren» og «Furia», tillegg til at de har spilt far og datter i «Dianas bryllup».

Les også: Satte ned foten: Måtte legge inn forbud for familien

Wilmann understreker at Hagen spiller i langt flere filmer enn henne selv, og at TV-ektemannen gjør mye hun ikke er med på, men sier hun setter pris på samarbeidet de to har fått over tid.

– Det er sjeldent når man er frilanser og jobber i film og TV, at man får lov til å bygge opp et samarbeid over tid. En sånn trygghet man kan bygge på i arbeidet som gjør at når jeg og Pål møtes i «Exit» så trenger ikke vi å bruke noe tid på å finne ut hvor den andre er. Vi kan gå rett på og utvikle karakterene fordi det oppleves så trygt, forteller Wilmann og legger til:

– Det å finne gode kollegaer man har god kjemi med er en fryd, så det å få lov til å bygge på det samarbeidet over lang tid er noe jeg virkelig er veldig takknemlig for.

– Mest naturlige tingen i verden

Wilmann understreker at det er ikke et kriterium fra hennes side at Hagen skal være med i prosjektene hun selv er med på.

– Det er sånn at hvis noen snakker om at Pål Sverre er med på et prosjekt så er det et pluss. Det er ikke et kriterium, men det er et klart pluss, sier hun og legger til at han er en veldig god og et veldig godt menneske.

Som nevnt har de to skuespillerne spilt alt fra ektefeller til kollegaer i diverse produksjoner, men Wilmann sier det ikke er noe problem for dem å skulle veksle mellom «forholdet» karakterene deres har på skjermen.

Les også: «Exit» serverer sex, rus og nakenhet til «hele» Norge: – Folk sier mye rart

På spørsmål om hvordan det er å gå fra far og datter i det ene prosjektet til ektefeller i det neste, sier Wilmann er helt naturlig.

– Det er noe rart med det, der og da så føles det som den mest naturlige tingen i verden.

Avslører ukjente detaljer fra innspilling

Den siste sesongen av «Exit» ruller for tiden over TV-skjermen og det er en rekke scener fra de tre sesongene som seerne vil huske i god tid framover. Wilmann kan imidlertid avsløre at det er ikke alle scenene som er like godt planlagt alltid.

– Et av de mest morsomste øyeblikkene med «Exit» er når vi kommer på disse ideene og får prøve det ut og at det ikke er noen grenser, sier Wilmann og trekker fram spesielt en scene.

I den første sesongen av suksesserien, under bryllupet til karakterene Tomine (spilt av Sonja Wanda) og Henrik (spilt av Tobias Santelmann), er det nemlig en scene hvor Wilmanns karakter Celine småhysterisk forsøker å fiske inn ektemannen William fra et badebasseng.

Willmann forteller til Nettavisen at denne scenen egentlig ikke var planlagt, men et påfunn fra TV-ektemannen og programskaper Øystein Karlsens side.

– Vi er i bryllupet til Tomine og Henrik, hvor Pål Sverre og Øystein kommer bort til meg på slutten av dagen og spør om jeg vil bli litt lenger på sett for å prøve ut en idé de hadde kommet på. Da hadde de kommet på en scene hvor William ligger drita ute i bassenget på en flytende flamingo mens jeg gråtende og høygravid skal prøve å fiske han inn med en stang, forteller Wilmann og fortsetter:

– Det lo vi veldig av og hadde det veldig gøy med. Vi ler og koser oss mye på sett.