Tirsdag er endelig vårens vakreste bondeeventyr tilbake på TV-skjermen når den sjuende sesongen av «Farmen kjendis» sparkes i gang.

Nok en gang skal tolv kjente norske fjes drive en gård 100 år tilbake i tid, og det er bare å stålsette seg for vakker norsk natur krydret med humor, intriger, vennskap og bonderomantikk – slik «Farmen kjendis» har utfoldet seg tidligere år.

Det folkekjære TV-programmet har rullet over skjermen i 20 år, men «Farmen kjendis» har kun gått de siste seks årene.

Likevel har ikke kjendisversjonen vært noe dårligere enn originalversjonen, og de siste seks årene har kjendisdeltakerne bydd på dramatiske og minneverdige øyeblikk, skandaler og snakkiser.

Sjokkerte med n-ordet

Friskt i minne er nok fjorårets sesong, som sto for en rekke store snakkiser mens programmet rullet over skjermen.

Allerede i første episode ble det rabalder både på gården og i pressen da tidligere håndballspiller Kjersti Grini (51) kom med en bemerkning på en av kuene som fikk flere av deltakerne til å reagere.

– Det ser jo ut som en n***rku. Hun er jo helt svart i ansiktet, sa Grini om en av kuene og ler.

– Kjersti, sånn snakker vi ikke, svarte musiker og skuespiller Adam Ezzari (23) på ordvalget til Grini.

Flere reagerte med misnøye på ordbruken til Kjersti Grini:

Det var ikke bare Ezzari som reagerte på uttalelsen. Influenser og deltaker Øyunn Krogh (27) tok til tårene etter Grinis ordbruk, og hun har tidligere uttalt til Nettavisen at Grini ikke var den eneste personen inne på gården som brukte n-ordet.

– Det var et ord som hadde blitt brukt av flere, og vi hadde sagt fra flere ganger om at det var et ord som ikke skulle brukes. Så hvorfor den situasjonen kanskje ble litt stor var fordi det var veldig tidlig i oppholdet og vi var flere som ønsket en gang for alle få slutt på det, sa Krogh til Nettavisen da.

Bonderomantikk

Siden realityprogrammets start i 2001 har flere deltakere funnet tonen og det har oppstått søt musikk inne på gården. Det har vært langt mer vanlig i den originale versjonen, men kjendisversjonen har også sørget for noen uforglemmelige romanser.

I den aller første sesongen av «Farmen kjendis» i 2017, sørget Vendela Kirsebom (55) og Petter Pilgaard (42) for programmets første bonderomanse. Det ble lenge spekulert om det var en romanse mellom de to, og flere trodde det hele var et PR-stunt.

De bekreftet omsider at de var et par i mai 2017. Paret har tidligere sagt til Nettavisen at det tok lang tid før det oppsto en søt musikk mellom dem, og at de først og fremst var gode venner.

– Vi hadde et kjempegodt vennskap i bunn, uten at det var noen baktanker på noen som helst måte. Og det føler jeg har vært en styrke for oss, sa Pilgaard kun dager før han giftet seg med Kirsebom.

Etter seks år som kjærester, giftet de seg 17. juni 2022.

Les også: Vendela Kirsebom røper detaljer fra natten før bryllupet: – Jeg følte jeg ville hjem

Det skulle derimot gå nærmere fem år til neste «Farmen kjendis»-romanse. Det skulle også vise seg å være langt mer dramatisk enn den forrige.

Under fjorårets sesong fant nordlendingene Sophie Elise Isachsen (28) og Isak Dreyer (29) fort tonen. En rekke hendelser på gården bidro til å styrke rykteflommen, og blant annet innrømmet Isachsen inne på gården at hun hadde følelser for Dreyer.

Men samtidig var det også mye spekulasjoner rundt hva som egentlig skjedde med Isachsen og hennes eks, Kasper Kristoffersen. De var kjærester da hun deltok i programmet og møtte Dreyer, men gjorde det slutt da hun kom hjem igjen.

– Jeg er menneskelig og jeg gjør dumme, teite ting. Jeg har såret folk, og jeg har såret meg selv. Sånn er det og det står jeg i, fortalte Isachsen siden i podkasten «Janka og Marte».

Oppmerksomheten rundt «Farmen kjendis»-paret ble enda større da de deltok på finalefesten. Da ville de ikke utbrodere rundt romansen, men de delte flere hete kyss foran den oppmøtte pressen. Selv om de aldri bekreftet kjæresteforholdet, delte Isachsen flere kryptiske innlegg om de to på Instagram.

Romansen skulle likevel ikke vare, og det ble slutt mellom de to forrige juni. To måneder senere ble hun koblet til Guri Schanke (60) og Øivind Bluncks (71) sønn, Ludvik Schanke Blunck (25). Romansen mellom de to lever tilsynelatende i beste velgående.

Måtte hentes av luftambulanse

Gjennom TV-programmets løp har det røde flagget blitt reist ved flere anledninger for å tilkalle legehjelp når ulykker inntreffer, og i den første sesongen havnet Petter Pilgaard i en stygg ulykke.

I en av episodene falt Pilgaard over en glovarm ovn og brant seg kraftig på overarmen. Han ble hastet til sykehuset, og legen fryktet at Pilgaard trengte hudtransplantasjon og hadde skadet en nerve som følge av ulykken.

– Nei! Helvete, utbrøt Vendela Kirsebom da Pilgaard veltet over den brennheite oven.

Midt oppi det hele ville ikke Pilgaard at flagget skulle heises, og han var villig til å ofre alt for «Farmen», til og med en andregradsforbrenning.

– Mens jeg normalt er en som liker å stå i sentrum, var det faktisk det motsatte her. Jeg ville ikke være til bry, sa Pilgaard til VG.

Les også: Kritikken har rast etter smugling og regelbrudd i «Farmen kjendis»

En annen deltaker som også måtte hastes av gårde til sykehuset, var Triana Iglesias (40). I programmets tredje sesong i 2019 skulle Iglesias ut på en rolig og fredfull ridetur, men det ble alt annet enn udramatisk.

Da hesten hennes ble urolig under turen, ble Iglesias kastet av hesteryggen. Hun ble hentet av luftambulanse og innlagt på sykehuset, hvor hun fikk vite at hun hadde pådratt seg både ribbeinsbrudd og indre blødninger.

«Et kraftig slag i magen førte til fem ribbeinsbrudd, sprukket milt og skadet lever. Da fikk lungene mine det vanskelig med å puste. Alt i alt hadde jeg en stygg ulykke, men nå – når jeg ligger her på sykehuset – føler jeg meg veldig takknemlig, heldig og sterk», skrev Iglesias i et Instagram-innlegg etter ulykken.

I tottene på hverandre

Hva er en «Farmen kjendis»-sesong uten en god dose drama og intriger? Lite mat og tøffe arbeidsmengder kan gjøre enhver irritabel, og med et kamera hakk i hæl er det garantert noe dramatikk.

Som i den første sesongen, da det oppsto flere diskusjoner mellom Kari Jaquesson (60) og andre deltakere. Både Leif Einar «Lothepus» Lothe (53) og Aylar Lie (38) havnet i munnhuggeri med 60-åringen, og førstnevnte orket til slutt «ikke å diskutere mer med henne». Lie og Jaquesson havnet også i tottene på hverandre utenfor gården.

Da den første sesongen rullet over TV-skjermen i de norske hjem, fortsatte nemlig konflikten mellom Jaquesson og Lie i sosiale medier. 38-åringen skrev et langt innlegg på Facebook, hvor hun skrev at Jaquesson ved gjentatte anledninger har beskyldt henne for å lyve, og at Jaquesson hakket på henne i pressen.

«NÅ ER DET NOK, Kari Jaquesson», startet Lie Facebook-innlegget med.

Les også: «God kveld Norge»-programlederne fjernes fra «Farmen kjendis»-intervjuer

Og høylytt stemning ble det også da utfordrer Mira Craig (40) kom inn på gården i 2018. Da var Erlend Elias Bragstad (40) storbonde, og da ønsket Craig andre arbeidsoppgaver begynte de å krangle så busta føk.

Men kranglingen ga seg ikke der. Da hendelsen ble vist på TV, førte det til nok en konflikt mellom Bragstad og Craig. Overfor VG hevdet han at Craig truet han på livet på gården, mens Craig mente at storbonden løp etter henne med kameraer kun for å lage mer dramatikk.

– Han dro med seg kameraene og løp etter meg for å lage intriger. Selv satt han i storbondehuset og drakk likør, sa hun til VG i 2018.