OBS: Inneholder spoiler om årets «Paradise»-vinnere!

MEXICO / OSLO (Nettavisen): Onsdag gikk historiens første finale av det nye «Paradise»-konseptet av stabelen. Det var til slutt Jo Petter Helstad (23), Annika Løland (24), Philip Eskildsen (21) og Patrick Greve (27) som ble stilt opp mot hverandre, før juryen stemte.

Det var forøvrig også første gang at to gutter satt sammen som et par med muligheten til å stikke av med pengepremien på en halv million kroner.

Etter en nervepirrende runde med jurystemmer, satt til slutt begge parene igjen med fire deltakere hver bak seg. Den avgjørende stemmen var det Christoffer Zacho (27) som måtte avgi.

En tydelig nervøs 27-åring stelte seg til slutt bak Helstad og Løland, og med det ble de det første seirende paret i «Paradise».

Her blir årets «Paradise»-vinnere kåret:

Til Nettavisen sier Zacho at det var tøft å være den som skulle avgjøre det hele. Han var glad i begge parene, men holdt en knapp på at seieren skulle gå til Helstad.

– Samvittigheten var tøff å håndtere, og jeg tenkte utrolig hardt og lenge, og veide opp hver minste detalj, sier Zacho.

– Usikker på hva man gjør med 250.000 kroner

Etter at Helstad og Løland var kåret som vinnere av årets første «Paradise»-sesong, var det den velkjente troskapstesten som stod for tur.

Ingen av de ferske vinnerne våget å slippe den beryktede kulen, og sammen ble de stående 250.000 kroner rikere.

Overfor Nettavisen innrømmer imidlertid Løland at hun var inne på tanken om å slippe kulen.

Les også: Skuffet over eget realitykonsept: – Forventet større interesse

– Under troskapstesten synes jeg Jo Petter ga meg et rart blikk som gjorde at jeg ikke helt karte å lese tankene hans. Jeg sto klar, og tenkte at hvis jeg ser en liten rykning så smeller jeg kula rett i bakken, avslører Løland.

Se vinnerintervjuet med Helstad og Løland i videoen under:


Helstad var derimot klinkende klar på at han ikke skulle slippe kulen, og tanken på at kulen skulle gå i tusen knas hadde ikke streifet han.

Paret ble imidlertid enige om at det ville føltes feil å stikke av med hele pengepotten for seg selv.

– Jeg tenkte mye på at 500.000 kroner er dobbelt så mye som 250.000 kroner, men igjen så ville jeg da følt at jeg ikke hadde vunnet 250.000 kroner, men heller tatt 500.000 kroner, sier Løland.

Da Nettavisen møtte det ferske vinnerparet i Mexico i mars, kunne Løland fortelle at hun ønsket å bruke pengene på en ferie og spare til bolig.

Innspillingen av «Paradise»-finalen bød på dramatikk som du ikke fikk se på TV - se klippet her:

Vinnerparet opplyser også til Nettavisen at de hadde inngått en hemmelig avtale ved at Helstad ga beskjed i forkant av finalen om at det var greit at Løland slapp kulen dersom hun ville det.

– Jeg sa til hun at jeg ikke hadde noen plan for pengene, sånn sett hadde det ikke vært kjipt å miste pengepremien for min del. Jeg var aldri med for pengene, flirer Helstad som fortsatt er ganske usikker på hva man skal gjøre med 250.000 kroner.

Gleder seg til å sprekke bobla

Verken Helstad eller Løland har fortalt noen at de har vunnet, ikke engang sine aller nærmeste.

– Det er ingen som vet det, ikke foreldrene mine engang. Jeg har klart å holde det hemmelig for alle, det er jeg veldig fornøyd med, sier Løland, til tross for at moren har vært skråsikker på datterens seier.

Les også: Svimte av på settet: Slik grep «Paradise»-produksjonen inn

Helstad på sin side gleder seg til å sprekke bobla på hemmeligheten.

– Jeg gleder meg til å fortelle det til foreldrene mine. Det blir også veldig stas å vise det til alle vennene mine som har fulgt med og heiet på meg hele veien. Det tror jeg blir veldig gøy, nå har jeg sittet lenge og holdt på det, sier han.

Til tross for å bære godt på hemmeligheten siden mars, har ingen av de to vinnerne helt klart å la realityseieren synke inn, nærmere tvert i mot.

– Jeg synes fortsatt det kjennes veldig rart ut og jeg tror ikke jeg kommer til å innse det før det blir vist på TV. Jeg sitter fortsatt med hjertet i halsen når jeg følger episodene som går på TV og er drit spent, selv om jeg vet hva som skjer, sier Løland lattermildt.

Helstad har heller ikke rukket å innse at han er 250.000 kroner rikere.

– Det har på en måte sunket inn, men jeg vet ikke helt hva man skal tenke eller føle. Jeg føler meg ikke noe mer spesiell enn de andre. Kanskje det eneste jeg føler er at jeg ikke har lov til å være bitter, flirer han.

Verdige vinnere

Greve og Eskildsen var kun én jurystemme unna å bli det første gutteparet til å vinne «Paradise». Men de er begge enige om at de unner Løland og Helstad realityserien.

– Begge to var absolutt verdige vinnere på hver sin måte. Annika har bare vært snill og grei, og vant på grunn av det. Jo Petter har rett og slett spilt veldig bra, sier Greve til Nettavisen.

I likhet med Greve, er Eskildsen enig, men understreker at alle er verdige vinnere på forskjellige grunnlag.

Les også: Hevder glipp fra «Paradise»-produksjonen kostet henne deltakelsen: – Ødela sykt mye for meg

– Ja det vil jeg si, men det kommer litt an på hvordan man baserer stemmen sin da. Jeg synes jeg og Patrick var verdige som spillere, vi har jo vært de som har gjort mest ut av spillet, sier han og legger til:

– Men jeg synes også at Jo Petter og Annika har spilt smart siden de ikke har spilt like hardt, og heller vært mer søte og snille.