Det har regjeringen bekreftet, ifølge avisen The Guardian.
Målet er at forbudet skal bidra til å redusere søppel og miljøpåvirkninger, da britene i år bruker nesten fem milliarder sugerør i plast hvert år. Samtidig brukes mer enn 300 millioner rørepinner i plast og nærmere to milliarder bomullspinner med plastrør hvert år i Storbritannia.
Noen får lov
Forbudet ønskes velkommen av både dem som har hatt kampanjer mot plast og av miljøforkjempere.
- Det er avgjørende og det haster med tiltak for å redusere forurensningen av plast. Disse tre produktene brukes ofte bare i noen få minutter, men bruke hundrevis av år på å brytes ned, sier miljøsekretær Michael Gove til The Guardian.
Men det blir imidlertid ikke full salgsstopp av sugerør i plast. Registrerte apotek vil nemlig få tillatelse til å selge dem enten i butikk eller på nett. Restauranter, puber og andre cateringvirksomheter får ikke lov til å å vise fram eller ha automatikk i å dele ut plastsugerør, ifølge avisen.
Personer med medisinsk behov eller funksjonshemming, vil også på forespørsel få kjøpe og bruke plastsugerør og bomullspinner med plastrør.

NorgesGruppen kutter ytterligere 50 tonn med plast
Alternativer
For alle andre finnes det uansett alternativer for de tre produktene av plast som England nå vil forby.
The Guardian skriver at drikker helst bør serveres uten rørepinner eller sugerør i plast, men alternativet er sugerør og bomullspinner av papir og bionedbrytbart stoff.

Regjeringen vil forby engangsplast i 2020
Også i Norge er det ønskelig med et forbud mot engangsplast. 4. mai ble det kjent at regjeringen vil forby engangsbestikk i plast, plasttallerkener, sugerør og q-tips. Forbudet skal innføres allerede før sommeren neste år.
– Disse gjenstandene er det ingen grunn til å ha i plast. Derfor vil vi forby det, og prøve å få et forbud på det før neste sommer, sier miljøvernminister Ola Elvestuen (V) til NRK.
Regjeringen ønsker ikke å vente med at EUs prosess med å forby engangsplast kommer i gang, og har derfor gitt Miljødirektoratet i oppdrag å utrede en forskrift der målet er en høring allerede til høsten, og fastsette norsk forskrift våren 2020.

Flere butikkjeder fjerner engangsplast fra butikkhyllene
