Etter lang tid med spekulasjoner og rykter om en mulig graviditet, var det i oktober at hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) kunne bekrefte at de ventet sitt første barn sammen.

For få minutter siden kunne Buckingham Palace meddele at fødselen til hertuginnen var i gang. Nå er det britiske hertugparet endelig blitt foreldre.

Det bekrefter hertugparet via sin offisielle Instagramprofil.

- Vi er glade for å kunngjøre at deres kongelige høyheter, hertugen og hertuginnen av Sussex, kunne ønske velkommen til deres første barn tidligere i morges. 6. mai 2019. Deres kongelige høyheters sønn veier 3,2 kilo, heter det i annonseringen.

Videre står det skrevet at hertuginne Meghan og babyen er friske og har det bra.

I et live-intervju med BBC forteller prins Harry at den lille gutten «er til å dø for».

- Dette har vært den mest fantastiske opplevelsen jeg kunne sett for meg, sier en tydelig preget prins Harry til kanalen.

Skjulte magen

Fødselen kommer omtrent ett år etter at Meghan og Harry giftet seg i et overdådig bryllup i Windsor den 19. mai.

Allerede kort tid etter at bryllupet fant sted startet spekulasjonene om når hertuginnen skulle få barn, og hertugparet ble utsatt for en enorm rykteflom. Spesielt etter at hertugparet gjestet bryllupet til prinsesse Eugenie (29) og Jack Brooksblank (33).

Da var det flere som hevdet at Meghan forsøkte å skjule magen med et løssittende antrekk.

Det var likevel ikke før i oktober, da hertugparet var på sitt første offisielle utenlandsbesøk sammen, at de slapp nyheten.

Da var de på besøk i Sydney i Australia. Den gang ankom hertuginnen byen med en stor perm som hun holdt foran den voksende magen.

Plettfritt svangerskap

I motsetning til hertuginne Kate (37), som blant annet har slitt med ekstrem svangerskapskvalme i sine tidligere svangerskap, har Meghan gått gravid uten de største utfordringene.

I løpet av svangerskapet har hertuginnen møtt opp til de aller fleste offentlige arrangementene, som en hertuginne er pliktet til, og stolt vist frem den voksende magen.

Saken fortsetter under bildene.

Flytter vekk fra Kensington Palace

Med et nytt familiemedlem starter et helt nytt kapittel for det britiske hertugparet.

De siste månedene er det gjennomgått en omfattende renovering av Meghan og Harrys nye eiendom. I november ble det nemlig kjent at hertugparet flytter ut av Kensington Palace til fordel for Frogmore Cattage i Windsor, som de fikk i gave av dronning Elizabeth (92).

En av årsakene skal ha vært fordi ekteparet ønsket mer plass til den kommende babyen.

Huset, som tidligere har vært bebodd av kongeligheter som dronning Charlotte i 1792 og prinsesse Helene, dattera til dronning Victoria, i 1866, rommer hele 10 soverom, et eget barneværelse, treningsrom og yogastudio.

- Windsor er et veldig spesielt sted for det kongelige paret, og de er takknemlige for at deres offisielle bolig vil være akkurat her, skrev Kensington Palace i en pressemelding da overtakelsen ble kjent.