Nå er det slutt for Krembanan

Krembanan fra Nidar.

Krembanan fra Nidar. Foto: (Nidar)

10.05.19 11:55

Krembanan har vært i salg i Norge siden 1957, men nå skal sjokoladefabrikken Nidar slutte å produsere sjokoladen.

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Inger Marie Ingdahl i Orkla Norge til Nettavisen.

Det var Adresseavisen som først skrev om nyheten.

Det ble solgt nærmere 200.000 Krembananer i løpet av 2018. Det holder likevel ikke for en sjokoladefabrikk som Nidar, og den 62 år gamle sjokoladen blir dermed pensjonert for godt.

Det er banansjokoladens bøyde form som indirekte fører til produksjonsstopp.

Det kreves en spesialmaskin for å pakke sjokoladen inn i sølvpapir. Fabrikken har i årevis brukt den opprinnelige maskinen, men den krever nå oppgradering. Det er dette Orkla ikke tar seg råd til.

- Det stemmer at vi vil slutte å produsere Krembanan, noe vi selvsagt er lei oss for. Salget av sjokoladen har vært lavt de siste årene, og vi kan ikke forsvare investeringer i nytt utstyr som var nødvendig ved fabrikken, forklarer Ingdahl til Nettavisen.

Krembanan tas ikke ut av produksjon før høsten 2019, så den blir tilgjengelig en stund til.

- Saneringen vil skje til høsten, noe som i praksis betyr at sjokoladen fortsatt blir å finne i butikkene en god stund til. Det er alltid litt vemodig når vi sanerer gamle favoritter, men samtidig gir det også bedre muligheter for å komme med spennende nyheter, sier Ingdahl.

Da sjokoladen ble lansert på begynnelsen av 60-tallet, het den Banankrem. Ellers er den lik originalen.

Nidar følger i fotsporene til Freia, som nylig kuttet den enda eldre klassikeren Lohengrin fra 1911.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.