HOTEL CONTINENTAL (Nettavisen): Etter å ha møttes gjennom realityprogrammet «Farmen kjendis» i 2017, har forholdet til Petter Pilgaard (42) og Vendela Kirsebom (55) måttet stå gjennom både stormer og spekulasjoner før de til slutt ble hele Norges kjendispar.

Alt fra spekulasjoner om at romansen til duoen skal ha vært et PR-stunt, til voldsom oppmerksomhet rundt aldersforskjellen mellom den forelskede duoen, har paret måttet håndtert.

Les også: Så aldri for seg en romanse: – Vi var på veldig ulike steder i livet

Men nå er de omsider mann og kone. Klokken 15.45 fredag ettermiddag meldte Se og Hør at de hadde gitt hverandre sine «ja». Bruden ble fulgt opp til sin fremtidige ektemann av sine to tyrkiske brødre, Ahmet Demir Ozkal og Ahmet Ozkal.

Inviterte eksmannen

Deretter var det klart for bryllupsmiddag, før gjestene forflyttet seg til et nærliggende utested for bryllupsfest. Der var en rekke nære venner av paret invitert, blant andre Kirseboms eksmann, Olaf Thommessen. 

Også Linni Meister og Tore Petterson er på plass på etterfesten. De var begge med på «Farmen kjendis» samme år som Kirsebom og Pilgaard – der kjærlighetshistorien deres på mange måter startet.

– Jeg tror denne kvelden blir like magisk som da vi var på «Farmen». Petter, Vendela, Lothe, Tore og jeg var jo en gjeng på «Farmen kjendis», og nå er vi samlet her igjen. Så jeg forventer å se et overlykkelig ektepar og gi dem en klem som mann og kone, sier en spent Linni Meister til Nettavisen.

– Vi skal hylle dem og er kjempeglade for å få være en del av hele opplegget. Vi var der da alt startet, og nå skal vi feire, legger Meister til.

Også Kirseboms datter, Hannah, var på plass, og fortalte til Nettavisen at det var «veldig koselig» å se moren bli gift.

Pilgaards foreldre, Wenche Pilgaard Mark og Bjørn Pilgaard, kom smilende til etterfesten. De kunne melde om en «utrolig magisk» kveld.

– Det er veldig spesielt å se dem gift. Det er sønnen min, og jeg trodde aldri jeg ville se ham gift. Men nå står han her, og alt har vært helt fantastisk, utrolig magisk. Og det har blitt noen tårer i løpet av kvelden, sier hun til Nettavisen.


– Forventer rølpefest

Harlem Alexander, kjæresten til Vendelas forlover Jan Thomas, kunne tidligere fredag fortelle overfor Nettavisen at vielsen var svært rørende og at det ble mye tårer.

– Det var kjempefint. Det kan fort bli litt kjedelig, men det var en veldig fin flyt på det hele. Og presten var veldig flink til å snakke. Så det ble bare utrolig behagelig, romantisk, veldig rørende og fint, fortalte han, og la til at han gleder seg stort til festen som følger.

Men først skulle han skifte ut av bunaden:

– Jeg forventer at det blir en rølpefest. Det blir årets fest, sier Harlem Alexander.

Kjendistung gjesteliste

Bryllupet har vakt stor oppsikt helt siden forlovelsen fant sted i november 2019, og fansen får tilsynelatende ikke nok av paret. Det kommende ekteparet har gjennom tre sesonger gjort stor suksess med sitt eget TV-program, «Vendela + Petter», der TV-seerne fikk følge paret gjennom hverdagen.

Nå om dagen får også fansen et unikt innblikk i bryllupsforberedelsene og selve bryllupet i spinn off-serien, «Vendela + Petter gifter seg» ved samme kanal.

Både vielsen og bryllupsmiddagen skal foregå på Hotel Continental, før festen bærer videre til et annet lokale der brudeparet sammen med gjestene skal fortsette å feire.

På gjestelisten er det flere store navn, og én som er klar for både bryllup og fest, er parets gode venn Leif Einar «Lothepus» Lothe (52). Han var ringbærer under vielsen.

– Selvfølgelig er det mye som kan gå galt, men det bryr jeg meg aldri om, sa «Lothepus» til Nettavisen før vielsen.

Den 52 år gamle TV-profilen ble kjent med Kirsebom og Pilgaard under samme «Farmen kjendis»-sesong som brudeparet møtte hverandre i for første gang. Helt siden den gang har vennskapet mellom de tre vært svært sterkt.

At Lothe har mange gode minner med det kommende ekteparet er han ikke tvil om, men noe spesielt minne nekter han å dele.

– Det tror jeg ikke at jeg skal si her, ler han.

Også Noman Mubashir (48) er bryllupsklar. Han hjalp i 2012 Kirsebom med å spore opp slekten sin i Tyrkia, og har for anledningen rollen som toastmaster under bryllupsmiddagen.

Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus (44) skal på sin side opptre i løpet av kvelden. Han ankom Hotel Continental med gitaren på ryggen.

– Jeg skal spille noen låter for Petter og Vendela. På etterfesten. Men så skal jeg være med på seremonien også, jeg gleder meg. Det blir et vakkert øyeblikk. Jeg tror det kommer til å bli veldig flott. Og etterfesten blir selvfølgelig magisk. Jeg blir den siste som går og legger meg, sier han spent til Nettavisen før vielsen.

Kort tid etter kom han ut igjen i finstasen.

Fotograf Marcel Lelienhof (56) har med seg kjæresten, Sissel Fylling, i bryllupet:

Allerede tre timer før vielsen var kjendisstylist Jan Thomas (55) på plass for forberedelsene.

Med hunden Tyr på armen ankom Jan Thomas sammen med samboeren Harlem Alexander (34).

– Jeg er forlover, så jeg skal holde tale og litt forskjellig. Det er noen forberedelser, sier Jan Thomas til Nettavisen.

Han får ikke understreket nok hvor stas han synes det er å være forloveren til Kirsebom, og kan fortelle at han gleder seg aller mest til å se venninnen sin brudekjolen om noen timer.

– Vendela er som familie, sier kjendisstylisten.

Tidligere denne uken kunne Jan Thomas røpe deler av talen han skal holde til brudeparet senere i dag. Se klippet under:

Ankom eget bryllup i sneakers

Kort tid etter at forloveren Jan Thomas gikk inn dørene, ankom brudgommen selv.

Iført en sort piquet-skjorte og et par sneakers gikk en tilsyneltatende spent Petter Pilgaard inn på Hotel Continental.

Hva Petter Pilgaard skal ha på seg under sitt eget bryllup gjenstår å se. Skiftingen skjer tilsynelatende også på hotellet der bryllupet finner sted. Rett bak Pilgaard ankom kjolen til Vendela Kirsebom, ifølge Nettavisens fotograf på stedet.

Kirsebom på sin side har valgt en roligere start på dagen, skal man tro Instagram.

Med et glass bobler i høyre hånd, smiler den kommende bruden fra verandaen på Hotel Continental iført en badekåpe.

– Nå er det ikke mange timene igjen før vi er her og fru. Føles helt uvirkelig og fantastisk, skriver hun.