Gå til sidens hovedinnhold

Nå er prins Sverre Magnus konfirmert - se de nye bildene

Prins Sverre Magnus' konfirmasjon:

Kongehuset deler nye bilder av konfirmanten.

Omtrent ett år etter storesøster prinsesse Ingrid Alexandra (16) ble konfirmert på Slottskapellet i Oslo, etterfulgt av en storslått feiring med middag på Slottet, var det lillebror prins Sverre Magnus (14) sin tur, lørdag 5. september.

Etter å ha fulgt undervisningen i Asker menighet, ble prinsen konfirmert i Asker kirke sammen med ni andre konfirmanter.

Se prins Sverre Magnus bli konfirmert øverst i saken!

Etter gudstjenesten reiste prinsen og gjestene til Skaugum, der en privat feiring finner sted.

Før middagen ble det tatt offisielle bilder av konfirmanten, både med og uten familien.

På portrettene av prinsen får også kronprinsfamiliens to hunder, Muffins Kråkebolle og Milly Kakao, medvirke.

Kongefamilien til stede

Klokken 15:55 ankom kongefamilien i Asker kirke. Klokken 16:00 startet gudstjenesten.

Det var sokneprest Karoline Astrup, kapellan Marita Elvemo Sivertsen og menighetspedagog Liv-Iren Westnes som ledet gudstjenesten.

Både dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha Louise hadde tatt på seg bunad for anledningen. Det er ikke kjent om prins Sverre Magnus har fått bunad i konfirmasjonsgave slik som storesøster Ingrid Alexandra fikk til sin konfirmasjon.

Utenfor kirken sto konfirmanten klar til gudstjeneste før selve seremonien var i gang. Under den hvite kappen kunne det se ut til at Sverre Magnus hadde valgt en dress for anledningen.

Ankom konfirmasjonen på krykker

Prinsesse Märtha Louise ankom kirken på krykker. Ifølge Se og Hør skal hun ha skadet foten nylig.

Prinsesse Märtha Louise ankom også på krykker til datteren Leah Isadora sin konfirmasjon forrige helg. Overfor Se og Hør forklarte Märtha Louises manager, Carina Carlsen, at det ikke er snakk om en alvorlig skade.

- Det er ikke noe alvorlig. Bare en enkel feiltråing, fortalte hun.

Fadder Espen Høiby var også på plass for seremonien kirken.

Brast i gråt

En konfirmasjon har i alle år vært et symbol på overgangen fra barn til voksen. Allerede før selve konfirmasjonen til prins Sverre Magnus så det ut til at det hele ble for mye for mamma, kronprinsesse Mette-Marit.

For mens Sverre Magnus og de andre konfirmantene tok plass i kirken, måtte Mette-Marit ta til lommetørklet og tørke tårer.

Også kong Harald og Dronning Sonja fant sine plasser i kirken.

Se flere bilder fra den store dagen under:

Ikke tronarving

Grunnen til at prins Sverre Magnus ikke konfirmeres i Slottskapellet slik storesøsteren gjorde, er fordi han ikke er først i arverekken. Det samme gjaldt for kronprins Haakon, som konfirmerte seg i Slottskapellet, og Märtha Louise, som konfirmerte seg i Asker kirke.

Sverre Magnus er den tredje i arverekken til tronen etter sin far og søster.

Les også: Slik blir prins Sverre Magnus sin fremtidige rolle

Redusert kapasitet

På grunn av den pågående smittefaren rundt Covid-19 er gjestelisten til konfirmasjonen blitt kraftig redusert. Hver konfirmant får lov til å ha med seg 17 gjester. Ifølge NTB har Sverre Magnus invitert 16 gjester til seremonien.

Det er ikke ventet noen utenlandske kongelige, heller ikke dronning Máxima av Nederland, kronprins Pavlos av Hellas eller prinsesse Rosario av Bulgaria - som er tre av prinsens totalt syv faddere.

Derimot er fadderne dronning Sonja, Espen Høiby, Bjørn Stensland og Marianne Gjellestad ventet til seremonien.

Privat konfirmasjonsfest

Festmiddagen etter gudstjenesten har Slottet valgt å holde privat.

Ifølge Se og Hør er det heller ikke ventet noen utenlandske kongelige til lunsj på Slottet, der kun den nærmeste familien og venner er invitert.

Sammen med selvskrevne gjester som kronprinsfamilien er også sønnen til Mette-Marit, Marius Borg Høiby, og hans kjæreste Juliane Snekkestad ventet til konfirmasjonen.Det er også prinsesse Märtha Louise og datteren Leah Isadora. Sverre Magnus' mormor, Marit Tjessem, onkler og tanter er også ventet.

Dronning Sonja og kong Harald er selvsagt også selvskrevne gjester.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken